Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásrosfalu vezetője nincs kétségbeesve

–A számok azt mutatták, hogy minden szép és jó, de amikor a végét is láttam, már úgy éreztem, mindez félreértésre adhat okot – mesélte Molnár Sándor.  – Annak ellenére, hogy az állam által biztosított pénz több mint a tavalyi, de a szakfeladatokra szétosztva néhány százezer forint hiányzik. A költségvetést 20 millió forintra kalkulálták a rendelkezésre álló 19 millió 800 ezer forinttal szemben, de miután szembesültek a valósággal, gyorsan átrendezték a számsorokat. Olcsósága mellett jól  működjön a hivatal, de azért ki is jöjjenek az állam által biztosított pénzekből – gondolta az ügyeit Beledben intéző Vásárosfalu vezetése. Miután ez a feltétel teljesült, már csak a többi forrást kellett beosztani, hogy legyen miből kifizetni a világítást, a zöldterületek fenntartását és a szociális ellátást. A település 1,9 millió forintot kap az államtól a falugondnoki szolgálat fenntartására. Vásárosfaluban ez meglehetősen sajátos, mert a szolgálatot ellátó személy az óvodás és iskolás korú gyermekeknek is segít. Évente 500-600 ezer forint körüli összeget költenek a gyerekeket és az időseket szállító busz üzemanyagára, de szerencsére az állam megtéríti ezt a költséget. A rekultivált jó egyhektáros rész rendbehozatalával Vásárosfaluban megnövekedett a zöld területek felülete, de a mérete miatt úgy tervezik, hogy a kis fűnyíró helyett traktorral fogják gondozni. Bíznak benne, hogy a temetőre szánt összeg elegendő lesz, és talán a szemét elszállítása is meg fog oldódni.  A több embert megmozgató bilickefesztiválra már megvan a pénz, de az évente megrendezésre kerülő nyárbúcsúztató finanszírozása még nem ennyire biztos. Utóbbira LEADER -pályázatot adtak, be, és várják a pozitív visszajelzést. Ha az intézményeiket egész éven át képesek lesznek működtetni, és marad az önkormányzat által foglalkoztatott személyek fizetésére is, akkor kétségbeesésre semmi ok – tette hozzá Molnár Sándor. A felsoroltak alapján elmondható: Vásárosfaluban mindenre jut, csak a fejlesztésre marad kevés. A falu vezetőjét némileg megnyugtatja, hogy ha megpróbálnak továbblépni a település érdekében, pályázhatnak önerőre.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.