Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalun átadták a felújított templomteret

Történelmi pillanatokat éltek át a vásárosfaluiak, amikor megtartották  idei nyárbúcsúztatójukat. A kétnapos fesztivál koncertsorozattal indult, amelyre nemcsak a fiatalokat várták, hanem a keményebb hangzáshoz szokott felnőtteket. Többek között fellépett az Esdear, a Hősök és a Korai öröm nevű zenekar. A szombati “pálinkás ébresztőt” a kapuvári fúvósok szabadtéri muzsikája tette még ízesebbé. Az állampolgársági eskütételre érkezett erdélyieket, valamint a többi kedves vendéget Molnár Sándor polgármester köszöntötte abból az alkalomból, hogy a testvértelepülések lakóinak jelenlétében avatták fel a megszépült templomteret. – Vásárosfalu nekem mindig a legszebb és legkedvesebb település lesz – mondta Molnár Rita képviselő, majd a két és fél évvel ezelőtt megálmodott térről beszélt. A Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány által készíttetett tervek az eredeti elképzeléseknek csak egy részét valósítják meg, de a helyiek mégsem adják fel, és a folytatást a következő esztendőtől remélik. Az idén júniusban megkezdett, és augusztusban átadott beruházást több mint 10 millió forintos pályázati támogatásból finanszírozták.  A burkolatfelújítás, a növénytelepítés, valamint az építkezés műszaki feltételeinek megteremtése sok ember odafigyelését és áldozatos munkáját dicséri.
Hámori György személyes élményét osztotta meg az egybegyűltekkel: azontúl, hogy tetszik neki a település,  barátság is köti annak vezetőjéhez, s ettől csak még szebbnek látja Vásárosfalut, és kedveli az ott élő nyíltszívű embereket. Széles Sándor kormánymegbízott miután megtekintette a felavatásra váró teret, megállapította: valóban szolgálja az emberek kikapcsolódását, s mivel Isten háza előtt helyezkedik el, jelképesen fel lehet fogni a templom előszobájának is. Havassy Bálint beledi, Bak Tamás (Kapuvár)gartai plébános, valamint Béres László beledi evangélikus tiszteletes áldása kísérte az ünnepséget és az átadott közösségi helyet.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.