Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Vásárosfaluba újabb pályázati pénz érkezik

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi, alig kétszáz főt számláló dunántúli település, melynek fiataljai húsz esztendővel ezelőtt gondoltak egy merészet: szabadtéri fesztivált szerveznek. Az azóta eltelt lassan negyedszázad alatt húsz-harmincezer ember is megfordult Vásárosfalu könnyűzenei ünnepén.

Vásárosfaluban 1991 óta megtartják a falunapot, melyre az augusztusi vagy a szeptemberi hónapban kerül sor. Ráadásul idén ünnepelte 20. évfordulóját a környék legnagyobb ingyenes fesztiválja, a Vé-Feszt is. Az első falunap óta eltelt huszonhat esztendő még egy település életében is meghatározó, nem beszélve egy ember földi pályafutásáról. Molnár Sándor szerint nemcsak rajta, hanem a községen is meglátszik a valamivel több mint negyedszázadnyi idő. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat és a mindenkori kormány támogatásának köszönhetően sokat fejlődött a falu.

A választás szabadsága és a döntés felelőssége gyakran nehézségek elé állította jeles történelmi nagyjainkat, de a sorsfordító helyzetek mostani életünknek is velejárói. Aki útelágazáshoz érkezik, sokat gondolkodik azon, hogy milyen irányba induljon el – fogalmazott Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő példaként említette az európai államokat mostanság gyakran válaszút elé állító menekülthelyzetet, hiszen nem könnyű meghozni a döntést arról, hogy miként jár el hazánk helyesen. A kisebb helyi közösségeknek is nap mint nap el kell határozniuk magukat valamilyen témában. A vásárosfalui fiatalok húsz évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy fesztivált szerveznek. Az évek során többször felmerült a kérdés a folytatásról, de szerencsére a továbbvitel mellett döntöttek. Gyopáros Alpár abban bízik, hogy a legutóbbi elbizonytalanodás ellenére nem szakad meg a húsz éve tartó folyamat, és jövőre is lesz Vé-Feszt.
Hasonlóan bátor döntés kellett ahhoz, hogy a helyi evangélikus gyülekezet tető alá hozza egyik nagy álmát, és megépítsék a templomukat. A vásárosfaluiakban a hit olyan erősen munkálkodott, hogy évek alatt sem adták fel elképzelésüket.
– A polgármester úrral ezen együtt dolgozunk, és bízunk a kormány támogatásában – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
Gyopáros Alpár megkoronázta a helyiek jubileumi találkozóját, mert a 20. Vé-Feszt-en bejelentette: Vásárosfalu önkormányzata 18 millió forintot nyert a faluház felújítására. Molnár Sándor polgármester tudott a pályázati forrásról, de nem akarta előre lelőni a poént, ezért inkább kivárta vele az ünnepi alkalmat.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek