Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalu újabb létesítménnyel gazdagodott

– A közösségi teret sok mindenre lehet használni, de legyen mindig az öröm hajléka – mondta Havassy Bálint László plébános Vásárosfalu legújabb létesítményének átadóján. Mivel legnagyobb érték az ember, a kerékpárosok pihenője is a kikapcsolódást fogja szolgálja, hisz a dolgok rendje úgy kívánja, hogy a  hétköznapokat az ünnep követi, amelyen fel tudunk töltődni – jegyezte meg Béres László evangélikus lelkész.
A nemzet akkor válik erőssé, ha összetartó közösségek építik fel – fogalmazott Hámori György, aki szívesen bekapcsolódik Vásárosfalu mindennapjaiba. Kapuvár polgármestere elismerőleg szólt településvezető kollégája, Molnár Sándor tevékenységéről, és a vásárosfaluiaknak azért az erőfeszítésért gratulált, amelyet a fennmaradásukért és fejlődésükért folytatnak. A „lábas pajta” fedett részt biztosít a tavasztól őszig tartó szabadtéri rendezvényekhez, tehát az egyszerű ötletnek köszönhetően a helyiek nem lesznek annyira kiszolgáltatva az időjárás szeszélyeinek. A biciklisek megállóhelyéül is szolgáló terület is azt példázza, hogy a vásárosfaluiak vendégszerető emberek – jegyezte meg Hámori György. Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke a beruházással kapcsolatban megjegyezte: a kis település több lett az átadott pihenőhely által. A rábaközieknek meg kell ragadni az uniós pályázati forrásokat, hogy lehetőleg minél több támogatás érkezzen a környékre.
Molnár Rita szintén sokat tesz a településért, hiszen erős szálakkal kötődik  szülőfalujához. Vásárosfalu képviselője örömmel látja, hogy egyre több gyermeket vállaló fiatal házaspár költözik a községbe, melynek játszóterét pályázati pénzből, felajánlásokból és a helyiek kétkezi munkájával teremtették elő. A közösségi tér a búcsú alkalmával felavatott kerékpáros pihenőhellyel bővült, melyhez kisebb foci-  és kosárlabdapálya tartozik még. A kultúrotthonban vehető igénybe a könyvtár, s az épületben működik a polgármesteri hivatal.

Molnár Balázs büszkén beszélt falujáról, ahol még ma is jellemző a lakosság összetartása. Sajnos, a legtöbb helyen épp a fordítottja a megszokott, mert a közösségi szellem egyre inkább kihal az emberekből. Vásárosfalun nem élnek túl sokan, de rendezvényekre mindig eljönnek a helyiek, akik az előkészületekben is szerepet vállalnak. A település évről évre bővülő közösségi tere olyan biztos pontot kínál, amely az emberi kapcsolatok lényegére világít rá: társas lények vagyunk, melynek ékes példáját Vásárosfalu nyújtja – emelte ki Molnár Balázs.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.