Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalu új köntösben készül a nyárbúcsúztatóra

A Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány tízmillió forintot nyert a templomkert környezetének szépítésére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretében. Komoly munkát jelent a LEADER pályázati pénzből finanszírozott építkezés, hiszen Molnár Sándor szerint eléggé elhanyagolt ez a térség, amely nem azt jelenti, hogy kevésbé foglalkoztak vele, csak az idők során elöregedtek a tuják, és a fák is jócskán gondozásra szorulnak. Legelőször a tájidegen növényeket és megszáradt tuskókat távolítják el,  melyek helyére új fasort telepítenek, a járda pótlására pedig a templom melletti útszakaszon három méter széles, szilárd burkolatot készítenek. Az épület bejárata előtt szintén térköveznek, a Fő út felőli ajtónál viszont attól függően, hogy a gesztenyefák mennyit engednek, kb.két méteres  sétálószakaszt hoznak létre. A közvilágítást kandeláberes berendezésekkel oldják meg, mely biztosítja a központi terület sajátos hangulatát. Az beruházásban leginkább érintett útszakaszon csekély a járműforgalom, ezért torlódásra nem számítanak.
Mivel Beleden két vallási felekezet működik, és a mostani beruházás a katolikusokat érinti, gondoltak az evangélikusokra is: bár nem lesz olyan nagy horderejű, mint amilyen az említett környezetrendezés, de imaházuk előtt civil felajánlásból  rózsakertet és parkolót alakítanak ki – tudatta a polgármester. Utalt arra is, hogy remélhetőleg mindegyik építkezéssel végeznek az augusztus 26-tól 28-ig tartó falunapi rendezvény kezdéséig. Első nap fogadják a Székelyvajáról érkező erdélyi küldöttséget, akik közül többen tervezik, hogy állampolgársági esküt tesznek. A nyárbúcsúztató fesztivál minden évben sok embert vonz a településre, de a találkozó idén talán még népszerűbb lesz, mert a pályázati támogatást nyertek a megrendezéséhez.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.