Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalu új köntösben készül a nyárbúcsúztatóra

A Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány tízmillió forintot nyert a templomkert környezetének szépítésére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretében. Komoly munkát jelent a LEADER pályázati pénzből finanszírozott építkezés, hiszen Molnár Sándor szerint eléggé elhanyagolt ez a térség, amely nem azt jelenti, hogy kevésbé foglalkoztak vele, csak az idők során elöregedtek a tuják, és a fák is jócskán gondozásra szorulnak. Legelőször a tájidegen növényeket és megszáradt tuskókat távolítják el,  melyek helyére új fasort telepítenek, a járda pótlására pedig a templom melletti útszakaszon három méter széles, szilárd burkolatot készítenek. Az épület bejárata előtt szintén térköveznek, a Fő út felőli ajtónál viszont attól függően, hogy a gesztenyefák mennyit engednek, kb.két méteres  sétálószakaszt hoznak létre. A közvilágítást kandeláberes berendezésekkel oldják meg, mely biztosítja a központi terület sajátos hangulatát. Az beruházásban leginkább érintett útszakaszon csekély a járműforgalom, ezért torlódásra nem számítanak.
Mivel Beleden két vallási felekezet működik, és a mostani beruházás a katolikusokat érinti, gondoltak az evangélikusokra is: bár nem lesz olyan nagy horderejű, mint amilyen az említett környezetrendezés, de imaházuk előtt civil felajánlásból  rózsakertet és parkolót alakítanak ki – tudatta a polgármester. Utalt arra is, hogy remélhetőleg mindegyik építkezéssel végeznek az augusztus 26-tól 28-ig tartó falunapi rendezvény kezdéséig. Első nap fogadják a Székelyvajáról érkező erdélyi küldöttséget, akik közül többen tervezik, hogy állampolgársági esküt tesznek. A nyárbúcsúztató fesztivál minden évben sok embert vonz a településre, de a találkozó idén talán még népszerűbb lesz, mert a pályázati támogatást nyertek a megrendezéséhez.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.