Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalu tovább folytatná a munkát

Vásárosfalun át lehet úgy sétálni, hogy ne érje sár az ember lábát, de azért jó lenne korszerűsíteni a gyalogjárókat. Ha tehetnék, a felújítást a Prépost szerrel kezdenék. Molnár Sándor polgármester úgy érzi, gyorsan elszaladt az elmúlt négy év. 

Molnár Sándor a 86-os főút fejlesztésének örül is, meg nem is. Mint gazdálkodó sajnálja, hogy a beruházás keresztben átszeli a falu határán lévő több hektárnyi földterületet, viszont a tulajdonosok a felvásárlás révén jelentős bevételhez jutottak.  Az önkormányzat közel kétmillió forintot kapott, mert az aminózus részen voltak földjei, ráadásul kárpótolták amiatt is, hogy a tagutak egy része megsemmisült. A település vezetője  megemlítette: a régészek nemrég érdekes leletekre bukkantak a környéken. A kemence-maradványok és gyermekcsontok azokból az időkből származhatnak, amikor Vásárosfalut Németfalvaként jegyezték a krónikák.
Az iskolabuszon kívül naponta tizenöt-húsz buszjárat halad át a falun, ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között szállhatnak fel a járművekre. Vásárosfalu idén nyáron Beleddel és Rábakecöllel egy időben kezdte meg a buszöböl építését. A jelenlegi buszmegálló helyén nem változtatnak, de lefedik az árkokat, és szegélyeket építenek a balesetveszély elkerülésére. A polgármester szerint Vásárosfalu útjai rendben vannak, de a járdákra lehetne költeni. Az viszont mindegy, hogy milyen módszer mellett döntenek, hisz új réteget is húzhatnának a gyalogjárókra, vagy „tipegővel” is kezdhetnék az elején, mert mindenképp három-négyezer forintos négyzetméter árra jönne ki, ami ekkora területen tetemes összeget eredményezne. Ilyen összeg mellett pedig meg kell gondolni – mondta a polgármester.
Kisebb szakmai hiba történt a kerékpáros pihenőhely építésekor, ezért meg kellett keresni a kivitelezőt, aki azóta megszüntette az épület harmonikaszerű mozgását. Ismét pályázatot adtak be a polgármesteri hivatal épületének felújítására, mert szeretnék a tetőzetet felújítani. Volt egy korábbi projekt is, de abból meg az önkormányzat nem kért, mert előírta a lift építését; így többe került volna a leves, mint a hús – mesélte a polgármester. Az evangélikus közösség úgy döntött, hogy 40-50 fő befogadására alkalmas  templomot építenének az imaház helyén. Az erre szánt területet már rendbe is tették, csak a megfelelő Leader-pályázatra várnak. A 86-os főút készülő lejárójához közel értékesítenék az egyik három hektáros területet, ahova horgásztavat képzeltek el. Ráadásul a közművek néhány méteren belül a rendelkezésre állnak, már csak az üdülőövezeten belül kellene körbevezetni. Ugyancsak sínen van az egykori focipálya helyére szánt, vizesblokkal ellátott, pajtaszerű színház, amelybe mobilszínpadot terveztek.
Molnár Sándor újból indul az őszi önkormányzati választáson.
– Nem hittem volna, hogy ilyen hamar elmegy ez a négy év, de minden önkormányzati ciklus ilyen rövidnek tűnik – fogalmazott a település vezetője, aki a folyamatban lévő dolgokat szeretné befejezni, ezért ismét megméreti magát a helyhatósági választáson.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.