Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a lakosság segítségét

Régóta köztudott, hogy a csornai „Jézus szíve” templom megérett a felújításra, de az egyházközség saját erejéből ezt a problémát nem tudja megoldani. A meghibásodást a  tetőszerkezet okozza, mert a beázás onnan terjed lefelé, és emiatt potyog le több helyen is a külső vakolat. A meglazult burkolatnak a szél és a fagy sem használ, mely még tovább rongálja a sérült részeket. A győri püspökség mintegy 28 millió forintot ajánlott fel a munkálatok elvégzéséhez – nyilatkozta Varga Balázs plébános. – Ígéretünk van arra, hogy a várostól is kapunk bizonyos fokú támogatást – tette hozzá. Az előzetes kalkulációk szerint 50 millió forintot igénylő felújítás kb. kétezer m2-nyi felület érintene, melynek legnagyobb része pala, de ha futja a pénzből, a vakolat felső részeit is rendbe hoznák. Az elmúlt évek során komolyabb beruházásra nem került sor a templomon, tehát csak a legszükségesebb javításokat hajtották végre, de a tűzoltó munkával nem lehet maradandót alkotni, ezért helyette átfogó korszerűsítésre van szükség. Mivel a templom Csorna egyik jellegzetes épülete, a plébániahivatal személyes hangvételű levelével nemcsak az egyházközséghez tartozó híveket szólította meg, hanem a kevésbé vallásgyakorlókat is. A tényleges kivitelezést augusztus hónapban szeretnék elkezdeni, mert a tetőfedőt,  bádogost és kőművest igénylő feladat többrétű lesz, hisz a palát cserépre cserélnék, a bádog egy részét pedig felújítanák.
Az egyházmegyétől idén kapott támogatás jó kiinduló alap a tervezésre, s a pénzből remélhetőleg rendbe tudják hozni a tetőzetet – mondta Herángli Ferenc, az egyházközség elnöke. A hívek körében szervezett gyűjtéssel a teljes lakosság hozzájárulására számítanak, illetve a vállalkozókra, s bárkire, aki  a templomot szebbé szeretné tenni.
Az adományokat a következő módon lehet célba juttatni:
- Személyesen a plébánián
- Befizetési csekken, mely a plébánián ill. a templomban kapható
- Átutalással a következő számlaszámra: K&H Bank 10403318-49555454-57481013
Beküldés dátuma: 2012. 07. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.