Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a lakosság javaslatait

– A szerkezeti terv nagyon fontos alapdokumentum a város település-, illetve területfejlesztése szempontjából, mert meghatározza, hogy Csorna bel- és külterületén milyen területfelhasználási egységek vannak, továbbá mit hova lehet építeni. Azt is tartalmazza, hogy merre haladnak a közlekedési útvonalak, és melyek a beépítésre alkalmas, illetve alkalmatlan területek, esetleg továbbfejlesztésre szánják őket, vagy bármely szempont miatt korlátozás alatt állnak, ahova védősávokat kell létesíteni – folytatta a hivatalvezető. – Ebből is látszik, hogy az alapdokumentum meghatározza a településen folytatható építési tevékenységet, illetve  tíz évre előre rögzíti a város fejlődési lehetőségeit.
– A képviselő-testület feltett szándéka, hogy mindenkit tájékoztasson erről a tervezési folyamatról, ezért a lehető legszélesebb fórumokon ismertetjük a részleteket. A csornai polgármesteri hivatal – a korábbi tervből kiindulva – elkészítette a jelenlegi állapotnak megfelelő szerkezeti dokumentumot. A saját ötleteket is tartalmazó verziót közvitára bocsátjuk, ezért a  www.csorna.hu/szerk.zip címről bárki letöltheti – hangzott az interjúban. Horváth Péter arra kéri  a lakosságot és a gazdasági élet szereplőit, hogy nézzék át a tervet, és november 15-ig küldjék el javaslataikat a polgármesteri hivatal következő e-mail címére: szerkezetiterv@csorna.hu. Amennyiben a beérkezett elképzelések törvényességi szempontból is megfelelnek, valamint illeszkednek az építési jogszabályokhoz, fel fogják ezeket használni a végleges verzió összeállításakor. A településszerkezeti terv műszaki vonatkozásaival a Regioplan Kft.-t foglalkozik, a polgármesteri hivatal részéről pedig dr. Kocsis Ottó osztályvezető koordinálja a teljes folyamatot. A november 15-i határidő után lakossági fórummal kiegészített képviselő-testületi ülésen fogják megvitatni a témát.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.