Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a lakosság javaslatait

– A szerkezeti terv nagyon fontos alapdokumentum a város település-, illetve területfejlesztése szempontjából, mert meghatározza, hogy Csorna bel- és külterületén milyen területfelhasználási egységek vannak, továbbá mit hova lehet építeni. Azt is tartalmazza, hogy merre haladnak a közlekedési útvonalak, és melyek a beépítésre alkalmas, illetve alkalmatlan területek, esetleg továbbfejlesztésre szánják őket, vagy bármely szempont miatt korlátozás alatt állnak, ahova védősávokat kell létesíteni – folytatta a hivatalvezető. – Ebből is látszik, hogy az alapdokumentum meghatározza a településen folytatható építési tevékenységet, illetve  tíz évre előre rögzíti a város fejlődési lehetőségeit.
– A képviselő-testület feltett szándéka, hogy mindenkit tájékoztasson erről a tervezési folyamatról, ezért a lehető legszélesebb fórumokon ismertetjük a részleteket. A csornai polgármesteri hivatal – a korábbi tervből kiindulva – elkészítette a jelenlegi állapotnak megfelelő szerkezeti dokumentumot. A saját ötleteket is tartalmazó verziót közvitára bocsátjuk, ezért a  www.csorna.hu/szerk.zip címről bárki letöltheti – hangzott az interjúban. Horváth Péter arra kéri  a lakosságot és a gazdasági élet szereplőit, hogy nézzék át a tervet, és november 15-ig küldjék el javaslataikat a polgármesteri hivatal következő e-mail címére: szerkezetiterv@csorna.hu. Amennyiben a beérkezett elképzelések törvényességi szempontból is megfelelnek, valamint illeszkednek az építési jogszabályokhoz, fel fogják ezeket használni a végleges verzió összeállításakor. A településszerkezeti terv műszaki vonatkozásaival a Regioplan Kft.-t foglalkozik, a polgármesteri hivatal részéről pedig dr. Kocsis Ottó osztályvezető koordinálja a teljes folyamatot. A november 15-i határidő után lakossági fórummal kiegészített képviselő-testületi ülésen fogják megvitatni a témát.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.