Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Varga Balázs felelősnek érzi magát a katolikus iskola szellemiségéért

Varga Balázst tavaszi találkozásunk alkalmával főleg arról kérdeztük, hogy mi vitte őt a papi hivatás felé. Az akkor még beledi plébános őszintén vallott arról az útról, mely a reverenda felöltésére késztette. A római katolikus lelkésszel nemrég pedig annak apropójából  beszélgettünk, hogy augusztus 1-jével átkerült a csornai Jézus Szíve plébániára. Mint korábban nyilatkozta, természetes volt számára a vallás gyakorlása, hiszen Szanyban lakó szüleitől, nagyszüleitől is ezt látta. Van, akinek kanyargósabbra sikerül az életútja, míg aztán a hívó szóra hallgatva, megtalálja létezése értelmét. Már gyermekkorában is találkozott olyan papokkal, akik jó példával szolgáltak neki, és ismerősei köréből szintén többen ezt a pályát választották.
A lelkész nemrég még Beled mellett ellátta Mihályi, Kisfalud, Edve és Vásárosfalu híveinek lelki gondozását is, de Csornára kerülve egészen más problémával kell megbirkóznia. – Mások az adottságok, ezért a kettőt nem is nagyon lehet összehasonlítani. Bár Beled is város, mégis kisebb közösség. Ott  a falvakkal együtt több fele kellett figyelni, itt pedig erre az egy helyre, illetve Barbacsra még – fogalmazott az új csornai plébános, aki aktív szerepet kíván vállalni a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ tevékenységében. – Nemcsak plébánosnak nevezett ki a püspök, hanem az iskola biztosának is, amely azt jelenti, hogy az intézmény lelkiségével kell foglalkoznom, akár az ünnepek megrendezésében vagy az egyházi eseményekre való felkészítésben, de a plébánia mindenki számára nyitva van – hangzott az interjúban. Csornán folytatódni fog a templomi igehirdetés mellett a hitismereteket bővítő felnőtt katekézis, melyre várják a helyieket. Varga Balázs szerint egyre zavarodottabb világunkban ezek az alkalmak támaszt nyújthatnak a kapaszkodót keresőknek. A jövőben sem fog megszakadni a több éve elindított katolikus bál, ahova ezután is várják a családokat. A katolikus közösség minden jó szándékú számára nyitott.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.