Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vápár József nagy tisztességnek tekintette, hogy szülővárosában tarthatott előadást

Hámori György, a város polgármestere volt osztálytársát köszöntötte Vápár József gazdasági konzul személyében. A  Kapuvárról elszármazott, karrierje csúcsán lévő diplomata felesége szintén velük egy osztályba járt a középiskolában. A Németországban élő konzul édesapja ma is Kapuváron tölti mindennapjait, ezért a település vezetője néha vele  beszélget a rég nem látott barát életpályájáról.
Vápár József a Budapesti Műszaki Egyetem befejezése után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait. Ezt követően az MBA (Master of Business Administration)angol nyelvű, egyetemi szintű menedzsment szakirányú továbbképzésen vett részt. A szakember Győr után Budapestre, majd szülővárosától még távolabbra került, mert külföldi munkahelyen kamatoztatta ismereteit. Jelenleg a Düsseldorftól 25 km-re lévő Essen településen dolgozik, illetékességi területét két tartomány alkotja: Észak-Rajna Vesztfália valamint Hessen.
- A külföldi működőtőke befektetés talán mondhatom így, hogy a foglalkozásom, hiszen hosszú évek óta foglalkozom ezzel a témával - vallott önmagáról a konzul. - A Gazdasági Minisztériumban az volt a dolgom, hogy minél több céget hozzak Magyarországra. Azt is hozzá kell tenni, hogy ezek nemcsak új befektetések, hanem a meglévők folytatásai - mondta Vápár József. Hozzátette: ma már a tőke fele abból származik, hogy az itt működő vállalatok visszaforgatják a megtermelt nyereséget, ezért a szakemberek fontosnak tartják, hogy megfelelő körülményeket találjanak a befektetők. - Ezt a magam részéről most már harmadik éve igyekszem elősegíteni, sőt, a ‘90-es években a kamara igazgatójaként is megtettem - hangzott a folytatásban.  Győr-Moson-Sopron megyéről  a konzul rengeteg előadást tartott Ausztriában és Németországban, de a sikerhez elengedhetetlennek tartja az ország vagy a régió imázsát. A településmarketing rendkívül fontos része a gazdasági folyamatok fellendülésének, ezért csak tanácsolni tudja a városoknak, hogy sok-sok energiát fektessenek erre a területre is. Ide kapcsolódóan megjegyezte: Kapuváron ez nem probléma, hiszen nagyon jól csinálják.
2012/2013-ra jósolják, hogy Németország kilábal a válságból, s ehhez képest egy év múlva érheti el hazánkban a recesszió előtti szintet. Vápár József szerint Kapuvárnak erre az időszakra újabb fejlesztési tervekkel kell készülnie. Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.