Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Van, akinek természetes mások megsegítése

A beledi Wiedennmantól nyugdíjba vonult kismartoni Ottfried Pennerstorfer tizenegy éve él Magyarországon, ahol sajnálattal tapasztalja az egyre növekvő elszegényedést. Német barátja, Günter Schnell régóta eljuttatja adományait a rászorulóknak. A teniszklubot rendszeresen látogató úr szociális érzékenységgel megáldott sporttársait is „beoltotta”, akik szintén bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, s valamennyien mozgósították kapcsolataikat a cél érdekében. Beledre eleinte évente kétszer juttatták el ajándékaikat, sőt, a gyűjtést és a szállítást is  megszervezték. Mikor a Wiedenmann Kft. tulajdonosa tudomást szerzett az akcióról, átvállalta a logisztikai feladatokat. Az adományokat úgy állítják össze, hogy a mindennapokat megkönnyítő dolgok kerüljenek bele: gyermek és felnőtt pelenkák, alsóneműk, ágyneműk, kórházi ágyak, tolószékek, kerékpárok, televíziókészülékek stb. Roland Lindner az egyik határ közeli településen nőtt fel, ezért gyakran átlátogatott Magyarországra, ahol mindig jól érezte magát. A textiliparban elhelyezkedett német úr saját kereskedésbe kezdett, és régebbi ismeretségei most jól jöttek, mert a segítségükkel szerzi be a termékeket. Roland úgy érzi, hogy amennyi szerencse érte őt az életben, az abból fakadó jót most megpróbálja továbbadni az elesetteknek.
– Minden településen élnek olyan szegény emberek, akik a minimálbér alatti összegből élnek, ezért a pici nyugdíjukból vagy a közmunkaprogram pár tízezer forintjából éppen hogy csak az élelmiszert tudják megvenni, és másra már nem jut nekik. Ilyenkor karácsony előtt különösen örülünk az adományoknak – fogalmazott Tompáné Balogh Mária polgármester.
A német szállítmány hét esztendeje érkezik Beledre, ahol annyira kifejlesztették ezt a rendszert, hogy kívánságlistát küldenek megsegítőiknek. Odoricsné Buthi Krisztina az Egyesített Szociális Központ vezetője elmondta, hogy a használaton kívül helyezett holmikon kívül sok új tárgyat küldenek a németek. Hogy a támogatás valóban jó helyre kerüljön, személyes meghívókat küldenek ki a családoknak, akik a megjelölt napon vehetik át csomagjaikat.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.