Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Van, akinek természetes mások megsegítése

A beledi Wiedennmantól nyugdíjba vonult kismartoni Ottfried Pennerstorfer tizenegy éve él Magyarországon, ahol sajnálattal tapasztalja az egyre növekvő elszegényedést. Német barátja, Günter Schnell régóta eljuttatja adományait a rászorulóknak. A teniszklubot rendszeresen látogató úr szociális érzékenységgel megáldott sporttársait is „beoltotta”, akik szintén bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, s valamennyien mozgósították kapcsolataikat a cél érdekében. Beledre eleinte évente kétszer juttatták el ajándékaikat, sőt, a gyűjtést és a szállítást is  megszervezték. Mikor a Wiedenmann Kft. tulajdonosa tudomást szerzett az akcióról, átvállalta a logisztikai feladatokat. Az adományokat úgy állítják össze, hogy a mindennapokat megkönnyítő dolgok kerüljenek bele: gyermek és felnőtt pelenkák, alsóneműk, ágyneműk, kórházi ágyak, tolószékek, kerékpárok, televíziókészülékek stb. Roland Lindner az egyik határ közeli településen nőtt fel, ezért gyakran átlátogatott Magyarországra, ahol mindig jól érezte magát. A textiliparban elhelyezkedett német úr saját kereskedésbe kezdett, és régebbi ismeretségei most jól jöttek, mert a segítségükkel szerzi be a termékeket. Roland úgy érzi, hogy amennyi szerencse érte őt az életben, az abból fakadó jót most megpróbálja továbbadni az elesetteknek.
– Minden településen élnek olyan szegény emberek, akik a minimálbér alatti összegből élnek, ezért a pici nyugdíjukból vagy a közmunkaprogram pár tízezer forintjából éppen hogy csak az élelmiszert tudják megvenni, és másra már nem jut nekik. Ilyenkor karácsony előtt különösen örülünk az adományoknak – fogalmazott Tompáné Balogh Mária polgármester.
A német szállítmány hét esztendeje érkezik Beledre, ahol annyira kifejlesztették ezt a rendszert, hogy kívánságlistát küldenek megsegítőiknek. Odoricsné Buthi Krisztina az Egyesített Szociális Központ vezetője elmondta, hogy a használaton kívül helyezett holmikon kívül sok új tárgyat küldenek a németek. Hogy a támogatás valóban jó helyre kerüljön, személyes meghívókat küldenek ki a családoknak, akik a megjelölt napon vehetik át csomagjaikat.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.