Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Van, akinek idegnyugtató időtöltés a varrás

Köztudott, hogy a hölgy férje nagy lóbarát, ezért a feleség előszeretettel ábrázolja alkotásain a négylábúakat. Teljes az együttműködés a családban, mert a férj készíti a a varrott képekhez szükséges egyedi méretű rámát, és még a főzésbe is besegít a háziasszonynak. Bezi ismerősünk a nyomott mintás anyagokat üzletben vásárolja, majd a kiszemelt formához beszerzi a színes fonalakat, de az is előfordul, amikor gyermekei választanak hímeznivalót. Az alkotó a szabadkézi rajzolástól sem riad vissza, mert kis matrica alapján vázolta fel fehér lapra a falu címerét, majd szépen megmintázta. A kisebb, 50 x 30 cm-es darabok elkészítéséhez két-három hónapra van szükség, de a méretesebbek akár egy évig is készülnek. Vendéglátónk elmondta, hogy a nyári hőségben nehezebben megy a munka, ezért neki ebből a szempontból az esős évszakok a kedvezőbbek.

A húsvét közeledtével az ünnephez köthető apró horgolt dísztárgyakat is készít, terítőit pedig alig győzi elajándékozni. Burányi Istvánné elmondta, hogy rajta kívül többen is foglalatoskodnak gobelinezéssel, ezért az önkormányzatnak javasolta, hogy a legközelebbi falunapon kiállításon mutathassák be műveiket. 
Az önkormányzat konyháján dolgozó Burányi Istvánné biztos, hogy nem unatkozik, mert minden percét hasznosítja: miközben fortyog otthon az ebéd, kézbe veszi a gobelineket, majd este újból nekilát a varrásnak. A Beziben élő aktív hölgy idegcsillapítónak is ajánlja hobbiját, mert mint mondta, őt rendkívüli módon megnyugtatja az aprólékos, kreativitást igénylő tevékenység. Legújabb tervei közt szerepel az Utolsó vacsorát ábrázoló kép kivarrása. Az ügyes kezű asszony unokájának is kedvet csinál a horgoláshoz, de bárkinek szívesen átadná tapasztalatait. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.