Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Változatos bemutatóval készültek a farádi iskolások a farsangi rendezvényre

Délelőtt tartják a műsoros és jelmezes bemutatókat, ebéd után pedig a zenés-táncos mulatságot kicsiknek és nagyoknak. Márczisné Varga Lívia igazgató elmondta, hogy a tornateremben megrendezett program nem zártkörű, ezért az idősebbeket is szívesen látták a táncparketten. Az osztályok évről évre újabb ötletekkel állnak elő, ezért az idei mulatság is színvonalasra sikerült. Az igazgató megköszönte a támogatók felajánlásait.
Az alsósok és a felsősök műsora igazán fergetegesre sikerült, ezért a zsűrinek meggyűlt a baja a rangsor felállításával. A programjukat bemutató másodikasok a Chicago Bulls valamint a Lakers kosármérkőzésére varázsolták a nézőket, a legkisebbek kacsatánca után pedig a harmadik osztályosok pomponos lányai léptek fel. A folytatás is sok izgalmat kínált: A ‘80-as évek házbuli hangulata uralta a terepet, a következő jelenetben meg már Zeuszt, a mindenség királyát próbálták meggyőzni a modern zene jóságáról. Az ég és villámok ura kénytelen volt elfogadni, hogy a görög istenek is a mai kor muzsikája mellett tették le a voksukat. A diákok pár perc múlva átrendezték a színteret, s a nézők már a sydney olimpia vízilabda döntőjén találhatták magukat. A következő osztály a fülledt mulatók kánkántáncosait vonultatta fel, s bemutatójuk végén lenyomtak egy szabályos spárgát. Éles műfajváltás után az újabb csoport tagjai  szalagos pártában, főkötőben palotást táncoltak.
Szalai Zoltán, Farád polgármestere leszögezte: Az önkormányzat mindig nagy figyelmet fordított a jövő nemzedékére, ezért szeretné biztosítani a tanulási lehetőséget a diákoknak. - A nyolcadik osztály elvégzése után ne hátrány, hanem előny legyen az, hogy a mi iskolánkban okosodtak a gyerekek - mondta a falu vezetője. A tanulóközösség szorgalmát mutatja a farsangi rendezvény is, melyre nagy izgalommal készültek. A gyerekek után másnap a szülői munkaközösség tagjai szórakoztak.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.