Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Uniós feltételeknek megfelelő, új játszótérrel gazdagodik a város

Beled Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a játszóterek és közösségi terek felújítására. A sikeres pályázatnak köszönhetően 5 millió forintot nyert a település.

– A meghirdetett tenderekre három ajánlat érkezett és nagy örömünkre a Beledi Játszótérliget Kft. is pályázott, ráadásul a legkedvezőbb ajánlatot tette: 5 millió 400 ezer forintért vállalja a munkát. Az önkormányzat közel félmillió forinttal fogja kiegészíteni a pályázati összeget. A beruházás várhatóan július 6-i határidővel elkészül, így a tervezett Glóbusz-napunkra átadhatjuk a játszóteret az utca lakóinak és a gyerekek nagy örömére – mondta Zsiray Dénes.
A játszóeszközöket háromtól tizenkét éves korú gyermekek használhatják: ugrálóvár, két- háromféle hinta és homokozó várja majd a kisebbeket.
A jelenlegi játszótér közel huszonöt éve épült nagy társadalmi összefogással, két utca lakóinak és a helyi üzemek segítségével, de ennyi idő alatt elhasználódtak a szabadtéri játékok. – Negyedszázada még szó sem volt az uniós csatlakozásról, legfeljebb csak készültünk belépni az Unióba. Ma már a játékok biztonsága is uniós feltételekhez kötött és a most elkészülő eszközök megfelelnek a szabványoknak – tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki azt is elmondta, hogy július 16-án, szombaton tartják a Glóbusz-napot.

 

A Glóbusz-napon adják át az EU-s szabványoknak megfelelő játszóteret

A rendezvények délután kezdődnek: a megszokott sportprogramok, gyermekjátékok és -foglalkozások. Nem maradhat el sokak kedvence, a veteránjármű találkozó sem, melyre szeretettel várják a belediek és a környékbeli települések lakosságát. A veteránjárművek tulajdonosai nagyon várják a beledi rendezvényt és távolabbi helyekről is eljönnek a Rábaközbe. Soprontól Mosonmagyaróvárig, Szombathelyig sokan érdeklődnek és a szervezők már csak abban bíznak, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadja a résztvevőket.
Mivel szabadtéri rendezvény, a korábbi évekkel azonos helyszínen és körülmények közt tartják meg a járművek felvonulását. A segítők és a programszervezők mindent megtesznek hogy idén is hasonlóan jól sikerült rendezvényről számolhassanak be.

Beküldés dátuma: 2022. 06. 21.

További hírek