Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újult erővel látott neki képviselői feladatainak

Gyopáros Alpár értékelésében élesen kettéválasztotta a tavalyi esztendőt, hiszen az első hónapokban ellenzéki szerepet töltött be az Országgyűlésben, az áprilisi választások óta pedig kormánypárti minőségben vesz részt a Parlament munkájában. A képviselő szerint jó tanulóidőszak volt számára ez az közel félévnyi ellenzéki tevékenység,  de az eredmények eléréséhez az év második fele kedvezett leginkább. - Nehéz időszak volt a 2010 tavaszától kezdődő parlamenti ciklus, hiszen még meg sem alakult a Kormány, de már törvényeket fogadtunk el - fogalmazott a fideszes politikus, majd hozzátette: társaival együtt nem gombnyomogatói, hanem kezdeményezői és részesei voltak a folyamatoknak. Szerinte a  választópolgárok is tisztában vannak azzal, hogy több év, de akár több ciklus is kell ahhoz, hogy az ország fejlődő pályára kerüljön. A mostani Kormány meg merte tenni azokat a lépéseket, amelyeket az elmúlt húsz évben  elődeik csak halogattak, annak ellenére, hogy a társadalom elvárta volna tőlük.
Gyopáros Alpár parlamenti bizottsági teendőin felül legfontosabb feladatának természetesen a választókörzetében élők érdekeinek a képviseletét tekinti. Ennek kapcsán két törvénymódosításban vett részt: Továbbra is megmaradjon a kiegészítő állami finanszírozás azoknak az intézményeknek, amelyek társulási formában tartják fenn iskoláikat. Állampolgári megkeresésre kezdeményezte, hogy a tartósan fogyatékos gyermeket nevelő, gyesen lévő szülők a jövőben is heti negyven órában vállalhassanak munkát.
- Elvesztettem a polgármester-választást, és a vereség sosem jó dolog, akkor sem, ha az ember számít rá a lelke mélyén. Azonban megkaptam azokat a biztatásokat, amelyek alapján felemeltem a fejemet, és azt mondtam: ha nem ezen a fronton, akkor egy másikon kell tovább harcolni  - utalt a helyhatósági választáson elszenvedett kudarcára az országgyűlési képviselő. Jelezte: amíg úgy érzi, hogy számítanak munkájára, addig nagy elszántsággal veti bele magát az országos ügyekbe és a törvényalkotásba. - Biztosítottam dr. Turi György polgármestert afelől, hogy amennyiben a város meghatároz magának egy stratégiát, megpróbálom biztosítani hozzá a kormányzati támogatást - hangzott a nyilatkozatban. A megszólaló sürgősen megoldandó problémának nevezte a munkahelyek hiányát, a csornai kórház ügyét és a termál  helyzetét; utóbbi kettőre kombinált gyógyturisztikai javaslattal állt elő.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.