Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újra járható Kapuvár egyik fő "ütőere", a Kis-Rába-híd

A második világháborúban felrobbantott fővárosi Erzsébet híd darabjaiból kerültek ide azok a korlátelemek, amelyeket az 1949-ben elkészült acél és vasbeton szerkezetű, valamint a nemrég átadott, modern 21. századi kapuvári hídtestbe ugyancsak beépítettek. Hámori György megpróbálta egyetlen szóval kifejezni azt az érzést, amely a kapuváriakban lakozott régóta, így a történethez leginkább passzolónak a “végre!” felkiáltást gondolta. – Aki az elmúlt időszakban Kapuvár közlekedésében részt vett, az remélem érzi, hogy ennek a hídnak mekkora jelentősége van. A híd környéki világítás elkészítéséhez a város a maga szerény eszközeivel hozzájárult – mondta felszabadultan a település vezetője, aki  ígéretet tett arra, hogy hamarosan felfestik a gyalogátkelőket, és jövő tavasszal folytatódik a városközpont korszerűsítése.
A tavalyi közbeszerzési pályázatot 108,8 millió forinttal elnyerő kivitelező, a Strabag területi igazgatója elmondta: idén márciusban bontották el a régi áthidaló szerkezetet, de az alapok megerősítése miatt indított új talajmechanikai vizsgálatok késleltették a munkálatokat. Július végén ismét nekiláttak a beruházásnak, és októberre elkészült az útburkolat. Vermessy Sándor az átadási ünnepségen bejelentette: befejeződött a híd szélesítése és átépítése. Rékasi Győző, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irodavezetője jelképesen is átadta az elkészült beruházást Sümegi Péternek, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatójának.
Az avatóünnepség után megindult a kisvárosi forgalom a hídon: ki csoportosan, ki a kutyájával sétálgatva, míg mások kerékpárral keltek át a folyó felett, s legvégül szabaddá vált a forgalom az autósoknak is. Az elsőként átguruló gépjármű vezetője dudálással adta tudtára mindenkinek, hogy jól használható az út, nyugodtan követhetik. A híd lábánál várakozó asszonyok, Németh Józsefné és Kiss Ferencné abban egyetértettek, hogy a megszélesített, biztonságosabb átkelő Kapuvár színvonalát emeli.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.