Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb viharkárokra számítanak a tűzoltók

Szent Flórián szobra előtt tisztelegtek a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság munkatársai, valamint a várost képviselő meghívottak, illetve a társszervezet részéről a kéményseprők. Megtisztelte az ünnepséget Sallai Péter tűzoltó alezredes, dr. Pesztenlehrer Lajos nyugalmazott tűzoltó ezredes,  dr Erdős István rendőr alezredes, valamint dr. Harnisch Róbert ügyvezető.
Rácz Imre alezredes elmondta, hogy a legrátermettebb kollégákat díjazzák ilyenkor. A csornai parancsnokság állományából idén tizenkilencen kaptak hosszan tartó munkájukért elismerést: Horváth Katalin, Szabóné Termeczky Gabriella, Török Nóra, Antal József főtörzsőrmester, Borsodi Zoltán főtörzsőrmester, Dulicz Péter zászlós, Horváth II. Zoltán őrmester, Jéger Gyula törzszászlós, Kéri Károly zászlós, Kiss László hadnagy, Kolár Tamás főtörzsőrmester, Novák Norbert főtörzsőrmester, Nyerges Roland zászlós, Sári József őrmester, Simon Richárd őrmester, Szabó Zoltán zászlós, Szűcs László törzsőrmester, Vajda István törzsőrmester, Zsirai Gergely őrmester.
A tűzoltóparancsnok az elmúlt időszakban történt magasabb riasztási fokozatú eseményről nem tudott beszámolni. Említésre méltónak nevezte továbbá azt a néhány közúti balesetet, amelyhez ebben az évben  vonultak ki, de a munkájuk nagy részét a természeti csapások okozta károk helyreállítása jelentette. Szerencsére, környékünket elkerülték a nagyobb katasztrófával járó balesetek, de ez nem azt jelenti, hogy a tűzoltóknak ne lett volna tennivalója, mert segítséget nyújtottak a megye több városában is. Az alezredes úgy fogalmazott, hogy a fűtési szezonnak már vége, de a legtöbb háztartásban jelen vannak a különféle hőtermelő elektromos berendezések, amelyeket ha lehet, ne hagyjunk ellenőrzés és felügyelet nélkül.  Felhívnám a figyelmet a dohányzás és a tűzgyújtás veszélyeire, illetve a nyári időszakhoz közeledve újra találkozhatunk a szárazság negatív hatásaival. Ha már említettem a műszaki mentéseket, a közlekedőknek nagyobb odafigyelést és türelmet kívánok  hangzott az interjúban.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.