Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb közösségi térrel gazdagodott Csorna

Karácsonyi ajándéknak sem volt utolsó a Csornai Sportegyesület öltözőjében kialakított közösségi tér, melyet családi nap keretében adtak át a sportkedvelő helyieknek. Az új létesítményt, valamint a fűtött rendezvénysátorban, illetve a Toldi utcai műfüves pályán tartott programokat Családi János ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe. A CSSE elnöke az avatóbeszédre  Horváth Pétert, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökségi tagját kérte fel,  aki hatékony segítséget nyújtott a LEADER-projekt lebonyolításában. A helyi közösség összetartozásának erősítése és a szabadidő értelmes eltöltése volt a célja a pályázat megfogalmazóinak – mondta  az azóta járási hivatalvezetőnek kinevezett szakember, hozzátéve: 2011 őszén jelent meg a pályázati kiírás, melyre a csornai egyesület rögtön „rámozdult”. A támogatás révén megújult a sportegyesület klubhelyisége, a tetőtérben pedig a villany és a központi fűtés bevezetése után használatba vették az addig üresen álló termet, ahol pingpongasztal és asztalifoci kertül elhelyezésre. Kicserélték a nyílászárókat és a belső burkolatot, továbbá modern tévékészülékkel, DVD-lejátszóval, digitális fényképezővel és projektorral gazdagodott a sportegyesület. Mivel a közösségi tér  a lakosság érdekében jött létre, az eszközöket is igénybe lehet venni.  Horváth Péter emlékeztetett arra, hogy tavaly felavatták a felújított premontrei színpadot és annak környezetét, most pedig újabb  kulturális, szórakozási és sportolási lehetőséggel gazdagodott Csorna.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.