Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb fejlemények a kapuvári városközpont felújításáról

Az építkezéssel járó kellemetlenségek  a helyieket, valamint az átutazó vendégeket egyaránt zavarják, ezért ismételt türelmét kérték az érintetteknek. Elkészült a kerékpáros út  Batthyány utca és Piac tér közötti átvezető szakasza, valamint megújult a járda az Országzászló és a Spar áruház területén. Folyamatban vannak a Rábaközi Művelődési Központ belső munkálatai, valamint a tető szigetelése. Részben készült el a zárt csapadékvíz-elvezető csatorna, a szennyvízelvezetés felújítása pedig szintén része a projektnek – sorolta az alpolgármester. A városháza tetőzete új héjazatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, elkészült az utólagos vízszigetelés, továbbá megoldották a zárt csapadékvíz-elvezetést. A részben friss vakolatot kapó házban akadálymentes liftet terveznek. Korszerűsítik a régi gépkocsimegállók burkolatát, továbbá új parkolóhelyeket alakítanak ki az épület mögött. A várkertben térkövezett sétányokat hoznak létre, az automata öntözőrendszert kiépítése után pedig új növényzetet telepítenek. Ugyanez vár a Hősök parkjára, ahol medencét alakítanak ki a tervezett vízijátékhoz. A Piac teret augusztus 17-től munkaterületté nyilvánították, ezért ideiglenesen a KSE előtti parkolóban történik az árusítás. A vevők és az eladók az eddiginél sokkal kulturáltabb helyre számíthatnak, mert új asztalokat helyeznek ki, és huszonhat gépkocsimegállóval bővül a parkolási lehetőség. A pályázat konzorciumi partnereként résztvevő üzletek tulajdonosai sem maradnak ki a felújításból, mert a boltok bejáratát akadálymentesítik, és hőszigetelt ajtókra cserélik a nyílászárókat. Hiányosságok miatt újra kellett gondolni a terveket, ezért a várárokban még nem indultak el a munkálatok, de annyit már tudni, hogy az északi felére szabadtéri színpadot, az erdészet felőli részére pedig nézőteret képzeltek. A várárok zöld területe a többi parkhoz hasonlóban megújul, ezenkívül befejeződött a Szent Anna-templom utólagos vízszigetelése, és a kivitelező jelenleg a külső vakolattal van elfoglalva.
Egyes területeken le vannak maradva, míg máshol előbbre tartanak, s mivel a munkálatok nagyjából az előre tervezett ütemterv szerint folynak, Budai Imre abban bízik, hogy a tervezett időpontra elkészül.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.