Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb fejlemények a kapuvári városközpont felújításáról

Az építkezéssel járó kellemetlenségek  a helyieket, valamint az átutazó vendégeket egyaránt zavarják, ezért ismételt türelmét kérték az érintetteknek. Elkészült a kerékpáros út  Batthyány utca és Piac tér közötti átvezető szakasza, valamint megújult a járda az Országzászló és a Spar áruház területén. Folyamatban vannak a Rábaközi Művelődési Központ belső munkálatai, valamint a tető szigetelése. Részben készült el a zárt csapadékvíz-elvezető csatorna, a szennyvízelvezetés felújítása pedig szintén része a projektnek – sorolta az alpolgármester. A városháza tetőzete új héjazatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, elkészült az utólagos vízszigetelés, továbbá megoldották a zárt csapadékvíz-elvezetést. A részben friss vakolatot kapó házban akadálymentes liftet terveznek. Korszerűsítik a régi gépkocsimegállók burkolatát, továbbá új parkolóhelyeket alakítanak ki az épület mögött. A várkertben térkövezett sétányokat hoznak létre, az automata öntözőrendszert kiépítése után pedig új növényzetet telepítenek. Ugyanez vár a Hősök parkjára, ahol medencét alakítanak ki a tervezett vízijátékhoz. A Piac teret augusztus 17-től munkaterületté nyilvánították, ezért ideiglenesen a KSE előtti parkolóban történik az árusítás. A vevők és az eladók az eddiginél sokkal kulturáltabb helyre számíthatnak, mert új asztalokat helyeznek ki, és huszonhat gépkocsimegállóval bővül a parkolási lehetőség. A pályázat konzorciumi partnereként résztvevő üzletek tulajdonosai sem maradnak ki a felújításból, mert a boltok bejáratát akadálymentesítik, és hőszigetelt ajtókra cserélik a nyílászárókat. Hiányosságok miatt újra kellett gondolni a terveket, ezért a várárokban még nem indultak el a munkálatok, de annyit már tudni, hogy az északi felére szabadtéri színpadot, az erdészet felőli részére pedig nézőteret képzeltek. A várárok zöld területe a többi parkhoz hasonlóban megújul, ezenkívül befejeződött a Szent Anna-templom utólagos vízszigetelése, és a kivitelező jelenleg a külső vakolattal van elfoglalva.
Egyes területeken le vannak maradva, míg máshol előbbre tartanak, s mivel a munkálatok nagyjából az előre tervezett ütemterv szerint folynak, Budai Imre abban bízik, hogy a tervezett időpontra elkészül.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.