Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új tisztségviselőket választottak a csornai iparosok

A résztvevők tájékoztatót hallgathattak meg a 2010.évi gazdálkodásról, valamint elfogadták az egyszerűsített éves beszámolót és az idei esztendőre vonatkozó költségvetési tervezetet. Továbbá megválasztották a testület új elnökét és alelnökét, valamint elismerést adtak át a kerek jubileumi tagságot ünneplő iparosoknak.
A csornai Pongrácz László 1994 óta egyéni vállalkozó. Először a villanyszerelő szakosztály elnökének választották meg, hat éve az ipartestület alelnöki pozícióját foglalta el, idén pedig megbízták az elnöki teendők elvégzésével. – Az elődök példáját követve próbálom a Csorna és Környéke Ipartestület tagságának érdekeit képviselni úgy a városban, mint a megyei vagy országos szinten. Az IPOSZ megyei szövetségének egyik alelnökeként részt tudok venni az országos munkában is – jegyezte meg a tisztségviselő, aki az iparostársak elismertségének növelése érdekében szeretne dolgozni. Az önfoglalkoztató mikrovállalkozások manapság sok financiális problémával küzdenek, ezért meg kellene változtatni a támogatás rendszerét. Az országos fórumokon szintén gyakran említett téma a halasztott fizetés, illetve a körbetartozás, amely nem ismeretlen fogalom az iparosok körében, hiszen mindegyik megnehezíti  a folyamatos munkát.
Kristóf Ferenc 1981-ben lépett be az ipartestületbe. Villanyszerelő szakmáját később virágnagykereskedésre váltotta, s napjainkban a megújuló energiahasznosítással foglalkozik. A hőszivattyúk, napelemek, napkollektorok beépítésére szakosodott vállalkozót megválasztották az ipartestület alelnökének, melyet ő nagy megtiszteltetésnek érez, hiszen korábban szülei is tagjai voltak a szervezetnek. Annak ellenére, hogy a belépés nem kötelező, mégis sokan választják a regisztrációt, mert mindennemű támogatásra számíthatnak az érdeklődők.  Az embereknek fontos a valahova tartozás érzése, és általában elismert iparosok lépnek be a testületbe – tette hozzá az alelnök.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.