Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új tisztségviselőket választottak a csornai iparosok

A résztvevők tájékoztatót hallgathattak meg a 2010.évi gazdálkodásról, valamint elfogadták az egyszerűsített éves beszámolót és az idei esztendőre vonatkozó költségvetési tervezetet. Továbbá megválasztották a testület új elnökét és alelnökét, valamint elismerést adtak át a kerek jubileumi tagságot ünneplő iparosoknak.
A csornai Pongrácz László 1994 óta egyéni vállalkozó. Először a villanyszerelő szakosztály elnökének választották meg, hat éve az ipartestület alelnöki pozícióját foglalta el, idén pedig megbízták az elnöki teendők elvégzésével. – Az elődök példáját követve próbálom a Csorna és Környéke Ipartestület tagságának érdekeit képviselni úgy a városban, mint a megyei vagy országos szinten. Az IPOSZ megyei szövetségének egyik alelnökeként részt tudok venni az országos munkában is – jegyezte meg a tisztségviselő, aki az iparostársak elismertségének növelése érdekében szeretne dolgozni. Az önfoglalkoztató mikrovállalkozások manapság sok financiális problémával küzdenek, ezért meg kellene változtatni a támogatás rendszerét. Az országos fórumokon szintén gyakran említett téma a halasztott fizetés, illetve a körbetartozás, amely nem ismeretlen fogalom az iparosok körében, hiszen mindegyik megnehezíti  a folyamatos munkát.
Kristóf Ferenc 1981-ben lépett be az ipartestületbe. Villanyszerelő szakmáját később virágnagykereskedésre váltotta, s napjainkban a megújuló energiahasznosítással foglalkozik. A hőszivattyúk, napelemek, napkollektorok beépítésére szakosodott vállalkozót megválasztották az ipartestület alelnökének, melyet ő nagy megtiszteltetésnek érez, hiszen korábban szülei is tagjai voltak a szervezetnek. Annak ellenére, hogy a belépés nem kötelező, mégis sokan választják a regisztrációt, mert mindennemű támogatásra számíthatnak az érdeklődők.  Az embereknek fontos a valahova tartozás érzése, és általában elismert iparosok lépnek be a testületbe – tette hozzá az alelnök.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.