Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új közigazgatási struktúra: mindenki számára átláthatóbb rendszert ígér az államtitkár

Dr. Rétvári Bence államtitkár a januártól várható átalakításról beszélt:  kormányhivatalok fogják koordinálni a szakügyintézésre hivatott megyei szintű szerveket. Az intézkedés érinteni fogja többek között az oktatási, az egészségügyi, a szociális, valamint a munkaügyi területeket. A módosítás eredeti szándéka, hogy az emberek könnyebben eligazodjanak hivatali ügyeik intézése közben - hangoztatta az államtitkár. Ígérete szerint megkímélik az érintetteket attól, hogy egyetlen kérelemhez több mellékletet kelljen hozzácsatolni, ami azt hozza magával, hogy megszűnik az ide-oda futkosás. Éppen ezért a közhivataloktól összehangoltabb működést kíván az új rendszer, melynek feltételei a költségvetésben nem adottak. Dr. Rétvári Bence kiemelte: már meg is találták az ide vonatkozó uniós forrást, ezért véghezviszik az elképzelést.
- Városról városra, megyeszékhelyről megyeszékhelyre kell járnunk, és megtalálni az ügyfélszolgálati irodáknak a helyeit. Ki kell alakítani a dekoncentrált szervek között azt az együttműködési formát, mely az emberek sokkal egyszerűbb ügyintézését szolgálja - tájékoztatott dr. Rétvári Bence, aki szerint az egyeszerűsítés egyformán jó az állampolgárnak, és a köztisztviselőknek. Utóbbiaknak kiszámíthatóbb lesz a rendszer, mert átláthatóbb jogszabályi változásokat és  eljárási szabályokat hoz magával, a lakosság pedig azt fogja észre venni, hogy gyorsabban elintézik ügyeiket.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.