Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új kisbusz segíti a fogyatékos emberek szállítását

Kezdetben egy Suzuki személygépkocsival hozták-vitték az ellátottakat, később pedig a szanyi Interfa jóvoltából jutottak hozzá ahhoz a húszéves Volkswagen kisbuszhoz, mellyel szállíthatták a tömegközlekedésre képtelen személyeket, és ezáltal az elesett emberek is kapcsolatba kerülhettek a külvilággal. Több sikertelen próbálkozás után a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyertek hatmillió forintot - mesélte Bertalanné Balázs Kata intézményvezető. Sajnos, kissé elkeveredtek a  bürokrácia útvesztőiben, de a negyedik közbeszerzési eljárást követően végre megvásárolhatták az új, rámpával és hárompontos biztonsági rendszerrel felszerelt kisbuszt, mellyel nemcsak a napközi otthonba viszik az embereket, hanem egyéb ügyes-bajos dolgaik intézésében is segítik a Rábaközben élő fogyatékosokat. A rászorulók kulturális és szabadidős programok látogatása során is igénybe vehetik a járművet. Dr. Horváth Gyula, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetője a VW Crafter típusú busz átadóünnepségén elmondta, hogy a közlekedési eszköz árának 57 százalékát nyerték el a Céde-projekten, az összeg többi részét pedig a 32 települést magában foglaló kistérségi társulás fogja kitermelni.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.