Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új igazgatósági tagok segítik a Tondach működését

A Tondach cégcsoport csornai üzemegységének nemrég kinevezett igazgatója, Lukácsy Zoltán budapesti születésű, de győrinek vallja magát, mert nagyon rövid ideig élt a fővárosban. A Révai gimnázium speciális német nyelvi osztályában szerzett tudását a későbbiekben is előnyösen kamatoztatta. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 1996-ban kapta meg diplomáját. Pénzügyi végzettségével hamar álláshoz jutott, s első munkahelyén mint termék-kontroller a műszaki gyártásba is belekóstolt, de úgy döntött, inkább marad a kaptafánál: 2003-ig az egyik győri bank munkatársa lett, Csornára pedig egyértelműen mostani foglalkoztatója, a Tondach révén jutott el.
Az osztrák tulajdonú cégcsoport Közép-Európa vezető kerámiacserép- gyártója, és termékeivel a valamikori monarchia minden országában jelen van. Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatójának nyugállományba vonulása után változott a cégcsoport irányítása. A vezetői feladatokat a részvénytársaság igazgatósága látja el, melynek három tagja közül Franz Olbrich az elnök – aki egyben résztulajdonos is –, az operatív munkával pedig a két magyarországi igazgató, Felegyi Mihály műszaki és a kameránk előtt bemutatkozó Lukácsy Zoltán pénzügyi szakember foglalkozik. A pénzügyi vonal mellett az értékesítés felügyelete is a gazdasági vezetőre tartozik, aki felel a könyvelés menetéért, a cég folyamatos fizetőképességének biztosításáért, továbbá tartja a kapcsolatot a felügyeleti szervekkel. Az igazgató az építési kedv visszaesése miatt nagy piaci fellendülésről nem tudott beszámolni, ezért egyelőre  munkaerő-bővítésben sem gondolkodnak. Ami viszont biztos: a Tondach a modern technológiával ötvözve szeretné folytatni a több ezer éves hagyományra épülő kerámiacserép előállítását.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.