Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új ifjúsági szervezet alakult Csornán

Idén februárban indult útjára az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Szólj bele a közéletbe című kampánya, mellyel azt szeretnék elérni, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a párbeszédbe. Stágel Bence, a KDNP országgyűlési képviselője szerint mostanában számos olyan felmérés látott napvilágot a fiatalok demokráciafelfogásáról, amely aggodalomra adhat okot. A megkérdezett 15 és 35 év közötti korosztály egyharmada mondta azt, hogy neki teljesen mindegy, hogy demokráciában vagy diktatúrában él, egytizedük pedig kimondottan az utóbbit szeretné. Ezek az eredmények indították a szövetséget arra az elhatározásra, hogy megszólítják a fiatalokat. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos elnöke továbbá beszámolt arról az ígéretről, melyet a csornai “X”-esektől kapott: ők is szeretnének hozzájárulni a nemzetpolitikai célkitűzések eléréséhez, és felveszik a kapcsolatot a felvidéki Via Nova ifjúsági csoporttal.
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség 20 fővel megalakult csornai alapszervezetének tagjai a helyi fidelitaszosokkal képzelik el a jövőjüket, ezért közösen fogják megszervezni minden rendezvényüket. Antal Krisztián, a csornai csapat elnöke leszögezte: közelebb kellene vinni a fiatalokat a politikához, hogy a lehető legtöbb csatornán keresztül szólhassanak bele a közéletbe. A csornaiak alapvetően nem fognak eltérni az országos szervezet céljaitól, ezért kiemelt feladatnak tekintik a közösségépítő programok szervezését. Az év második felében a Fidelitasszal közösen beszélgetős estéket rendeznek a településen. A kereszténység iránt elkötelezett, polgári gondolkodású, konzervatív értékrendet képviselő tagokat várnak az új szervezetbe – tette hozzá Antal Krisztián.
Varga József, a KDNP-csoport helyi alelnöke arra kérte a fiatalokat, hogy legyenek mindvégig hűek az aláírásukkal hitelesített vállalásukhoz. Mindig lesznek nehézségek, de ha kitartanak, idővel érett kereszténydemokrataként szolgálhatják a párt céljait.

Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.