Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tűzoltóverseny és falunap Vitnyéden

Tizennyolc község alkotja a Kapuvár-beledi kistérséget, melynek 250 önkéntes tűzoltója versenyezett nemrég Vitnyéden. A kisebb településeken a lánglovagok nem alakítottak egyesületet, de még így is tíz falu huszonhárom csapata mérkőzött egymással a rendezvényen. Tóth Kálmán, a házigazda szerepét betöltő község polgármestere hangsúlyozta, hogy a tapasztalt versenyzők hagyományozzák a fiatalokra a tűzoltófecskendő összeszerelésének tudományát. A versenyre benevező községek önkormányzatai  a lebonyolításhoz szükséges anyagi hátteret biztosítják. A falunapon neves fellépők szórakoztatják a közönséget, ezenkívül operett- és táncdalénekesek, népi együttesek, gyermekműsorok várták a nagyérdeműt.
Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok a térségben megrendezett első fokozatú versenyről beszélt. Elmondta, hogy az uniós előírásoknak megfelelő új CTIF-versenynek hazánkban még nem alakult ki a hagyománya, ezért a mostani megmérettetést még a régi szabályok szerint bonyolítják le, amely a 800-as kismotorfecskendő összeszereléséből, nehezített akadálypályán lebonyolított váltófutásból áll. A lányok és a fiúk hat kategóriában nevezhettek, de volt olyan település, mely az összesben kipróbálta magát. A díjazásról a következőt tudtuk meg: a részvétel fontosságát  hangsúlyozandó minden csapat oklevelet kapott, ezenkívül az első három helyezett kupát és pénzjutalmat vehetett át. A parancsnok búcsúzásul hozzáfűzte: a kapuvári tűzoltóság munkatársai szabadidejük terhére rendezik meg a versenyt, mert a területükön lévő önkéntesek összefogása nélkül  vége szakadna ennek a szép  hagyománynak.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.