Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tűzoltóverseny és falunap Vitnyéden

Tizennyolc község alkotja a Kapuvár-beledi kistérséget, melynek 250 önkéntes tűzoltója versenyezett nemrég Vitnyéden. A kisebb településeken a lánglovagok nem alakítottak egyesületet, de még így is tíz falu huszonhárom csapata mérkőzött egymással a rendezvényen. Tóth Kálmán, a házigazda szerepét betöltő község polgármestere hangsúlyozta, hogy a tapasztalt versenyzők hagyományozzák a fiatalokra a tűzoltófecskendő összeszerelésének tudományát. A versenyre benevező községek önkormányzatai  a lebonyolításhoz szükséges anyagi hátteret biztosítják. A falunapon neves fellépők szórakoztatják a közönséget, ezenkívül operett- és táncdalénekesek, népi együttesek, gyermekműsorok várták a nagyérdeműt.
Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok a térségben megrendezett első fokozatú versenyről beszélt. Elmondta, hogy az uniós előírásoknak megfelelő új CTIF-versenynek hazánkban még nem alakult ki a hagyománya, ezért a mostani megmérettetést még a régi szabályok szerint bonyolítják le, amely a 800-as kismotorfecskendő összeszereléséből, nehezített akadálypályán lebonyolított váltófutásból áll. A lányok és a fiúk hat kategóriában nevezhettek, de volt olyan település, mely az összesben kipróbálta magát. A díjazásról a következőt tudtuk meg: a részvétel fontosságát  hangsúlyozandó minden csapat oklevelet kapott, ezenkívül az első három helyezett kupát és pénzjutalmat vehetett át. A parancsnok búcsúzásul hozzáfűzte: a kapuvári tűzoltóság munkatársai szabadidejük terhére rendezik meg a versenyt, mert a területükön lévő önkéntesek összefogása nélkül  vége szakadna ennek a szép  hagyománynak.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.