Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Továbbra sincsenek konkrétumok a Margit Kórházra vonatkozóan

Dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a múlt hónap végén Pápán tartott szakmai megbeszélést a környező kórházak vezetőivel. A csornai intézmény sorsa még mindig nem dőlt el – tudtuk meg dr. Winiczai Zoltán igazgatótól, aki tisztában van a kórház szakmai besorolásával, hisz jó ideje nyilvánvaló, hogy a csornai intézmény nagy változások elé néz. Meg kell erősíteni a szakrendeléseket, az ennek helyet adó épületet pedig pályázati forrásból újítanák fel. A sürgősségi betegellátás személyi és tárgyi feltételei biztosítottak, de további fejlesztésen gondolkodnak. A Veszprém megyében folytatott tanácskozáson sajnos, még mindig nem derült ki, hogy az aktív ágyakból mennyit lehet megtartani és milyen formában. A csornai kórház vezető főorvosa változatlanul bizakodó, és mivel nem akart “üres kézzel menni”a tárgyalásra, ezért Pápán ismét elmondta saját és intézménye elképzelését, mely kiindulási alapként szolgálhat a jövőre vonatkozóan. Ha kis lépésekben is, de megkezdték az alap-, a szak-, valamint a fekvőbeteg-ellátás átalakítását. A későbbiekben  változhat a megelőzés, a gyógyítás és a rehabilitációs kezelések aránya, hiszen a gazdaságossági szempontokat is figyelembe kell venni. Azokat a tevékenységeket, amelyekkel másutt hatékonyabban és nagyobb volumenben foglalkoznak, átengednék az egyéb intézeteknek, persze szem előtt tartva a lakosság igényeit is – tette hozzá az igazgató. – Ugyanakkor az ellátás színvonalának az emelése érdekében olyan feladatokat kell vállalnunk, amelyek regionális szinten sem találhatóak meg – hangzott az interjúban.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.