Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tovább szépítik a balatonakali tábort

A kapuvári önkormányzat balatonakali táborát tavaly azok a bérlők működtették, akik korábban is gondoskodtak a nyári üzemmenetről. – Mindezzel együtt a Kapukom Kft. elég tisztességes pénzt fektetett a táborba – jelentette ki Németh D. László a 2,5 milliós beruházásról. Az ügyvezető a felújításokkal kapcsolatban elmondta: a bejáratnál lévő kőépület teljesen új tetőzetet kapott, és nekiláttak az ifjúsági faházak belső renoválásának. Apróbb munkának hat, de a parkgondozás ugyancsak emeli az üdülőhely színvonalát.
2012-től teljes egészében a Kapukom Kft.működteti a tábort – derült ki a beszélgetésből. Kapuvár önkormányzati cége két fő irányvonalat jelölt meg ezzel kapcsolatban: Olcsó nyaralási lehetőséget ajánlanak a rábaközi családoknak és fiataloknak, továbbá szeretnék folytatni a tavaly megkezdett felújításokat. A nyári szezon kezdete előtt legalább kétmillió forintot szánnak a tábor megújítására, melyből folytatják a faházak korszerűsítését. Hosszú távon az a cél, hogy komfortossá tegyék valamennyi épületet.
A szervezőket tájékoztatni fogják az előfoglalási rendszerről:
A rábaközi diákoknak eddig 23.500 forintért ajánlották az egyhetes turnust teljes ellátással. – Elsősorban a tanulókat várjuk, és azokat a művészeti csoportokat, akik tematikus táborokat akarnak szervezni. Fűtés nincsen, de az üdülő májustól használható: a tanév utolsó hónapjától akár osztálykirándulás vagy erdei iskola céljára – tájékoztatott Németh D. László, aki 06-30/9-44-81-21-es telefonszámon fogadja az érdeklődőket. A tapasztalatok szerint március közepe tájára letisztul, hogy milyen lesz a nyárra várható kb.tíz hét időbeosztása.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.