Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Többnapos ünnepség Rábakecölben

Az időjárásra nem lehetett panasza a „Keczöl” napok résztvevőinek, sőt, talán túlságosan „befűtöttek”. Tuba Erik közkívánatra megvált zakójától, így aztán a falu vezetője is felszabadultan élvezhette a programokat. A polgármester a település apraja-nagyjával együtt „szögre akasztotta” mindennapi gondjait, és elmerült a felhőtlen szórakozásban, de előtte elmondta, hogy mit gondol a falunapról. – Az elszármazottak hazatérnek, a rokonok és ismerősök ilyenkor együtt idézhetik fel  közös emlékeiket – fogalmazott az elöljáró, aki ezután a vidéki kistelepülések egyre növekvő gondjairól beszélt, melyek tetemes részét az anyagiak hiánya teszi ki. Nagyszabású jubileumi ünnepséget terveztek a 850 éve jegyzett település évfordulójára, de helyette fényűzést mellőző, hagyományőrző megemlékezésen vehetett részt a lakosság. Tuba Erik úgy véli, a helyieknek nincs okuk az elégedetlenségre, hiszen több mint húsz alkalommal szerveztek valamilyen programot csak ebben az esztendőben, és még nincs itt az év vége!
Ha az időjárás nem is, de a technika azért megpróbált gonoszkodni: a polgármesteri beszéd közben, szinte a gondolat lezárásaként, a kihangosítón keresztül, kéretlenül megszólalt a Windows operációs rendszer beharangozó zenéje. A számítástechnika előnyeit gyakran kihasználó, és a község javára fordító faluvezető nem először hallotta ezt a rövid dallamot, ezért röpke mosoly kíséretében könnyedén tovább folytatta a gondolatsort. Ez a kedves malőr arra emlékeztette a publikumot, hogy milyen jól megférnek egymás mellett az informatika vívmányai és a hagyományok, hiszen rengeteg kézműves és művészeti program várta a helyieket és vendégeiket, de hogy erről értesüljenek, bizony terjeszteni kellett a különböző fórumokon: honlapon, facebookon stb. A digitális rögzítőeszközök arról is gondoskodnak, hogy a résztvevők sokáig emlékezzenek a mesterségek napjára, a kézműves foglalkozásokra, a Barnak menti zenei fesztiválra, a sporteseményekre és a környéken tett lovas kocsizásra.
A község fejlődéséért végzett lelkiismeretes munkájáért Vass Istvánnak Rábakecöl Községért Emlékérmet adományozott az önkormányzat. Kovács Gerda az Év Sportolója Díjat vehette át az ünnepség alkalmával.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.