Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Többnapos ünnepség Rábakecölben

Az időjárásra nem lehetett panasza a „Keczöl” napok résztvevőinek, sőt, talán túlságosan „befűtöttek”. Tuba Erik közkívánatra megvált zakójától, így aztán a falu vezetője is felszabadultan élvezhette a programokat. A polgármester a település apraja-nagyjával együtt „szögre akasztotta” mindennapi gondjait, és elmerült a felhőtlen szórakozásban, de előtte elmondta, hogy mit gondol a falunapról. – Az elszármazottak hazatérnek, a rokonok és ismerősök ilyenkor együtt idézhetik fel  közös emlékeiket – fogalmazott az elöljáró, aki ezután a vidéki kistelepülések egyre növekvő gondjairól beszélt, melyek tetemes részét az anyagiak hiánya teszi ki. Nagyszabású jubileumi ünnepséget terveztek a 850 éve jegyzett település évfordulójára, de helyette fényűzést mellőző, hagyományőrző megemlékezésen vehetett részt a lakosság. Tuba Erik úgy véli, a helyieknek nincs okuk az elégedetlenségre, hiszen több mint húsz alkalommal szerveztek valamilyen programot csak ebben az esztendőben, és még nincs itt az év vége!
Ha az időjárás nem is, de a technika azért megpróbált gonoszkodni: a polgármesteri beszéd közben, szinte a gondolat lezárásaként, a kihangosítón keresztül, kéretlenül megszólalt a Windows operációs rendszer beharangozó zenéje. A számítástechnika előnyeit gyakran kihasználó, és a község javára fordító faluvezető nem először hallotta ezt a rövid dallamot, ezért röpke mosoly kíséretében könnyedén tovább folytatta a gondolatsort. Ez a kedves malőr arra emlékeztette a publikumot, hogy milyen jól megférnek egymás mellett az informatika vívmányai és a hagyományok, hiszen rengeteg kézműves és művészeti program várta a helyieket és vendégeiket, de hogy erről értesüljenek, bizony terjeszteni kellett a különböző fórumokon: honlapon, facebookon stb. A digitális rögzítőeszközök arról is gondoskodnak, hogy a résztvevők sokáig emlékezzenek a mesterségek napjára, a kézműves foglalkozásokra, a Barnak menti zenei fesztiválra, a sporteseményekre és a környéken tett lovas kocsizásra.
A község fejlődéséért végzett lelkiismeretes munkájáért Vass Istvánnak Rábakecöl Községért Emlékérmet adományozott az önkormányzat. Kovács Gerda az Év Sportolója Díjat vehette át az ünnepség alkalmával.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.