Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Több százan sportolnak a CSSE-nél

Családi János a 2018-as esztendő legnagyobb eredményének tartja, hogy több mint 300 tagja van a CSSE-nek, és az idősebb generáció mellett 200-nál is több a 18 évnél fiatalabb aktív sportoló. Az sem utolsó szempont, hogy aki az edzésekre és mérkőzésekre jár, kevesebbet nyomkodja  telefonját és az utcán ténfergés helyett hasznos tevékenységbe kezd.

Sikeres évet zárt 2018 végén a Csornai Sportegyesület, mely mind az öt szakosztályában megtartotta vagy növelte a sportolók létszámát. A korábbi évekhez képest az utánpótlás korúak még többen lettek. A több mint ötven fiatal három korcsoportban tanulja a kézilabdázás alapjait. A megyei első osztályban játszó felnőtt női csapatban a fiatalabbak is kipróbálhatják magukat.
A legnépszerűbb sportág a labdarúgás, melyben tizenegy edző segíti a kilenc korosztály munkáját. A bajnokságban szereplő két csapat kivételével a tabella elején végeztek az utánpótlás focisták. Az új korosztályként bemutatkozó játékosoknak pedig még szokniuk kell a nagy pálya által kínált környezetet, de lassan ők is jobb eredményeket érnek el. A CSSE-nél ötéves kortól várják a labdarúgó palántákat, akik az utánpótlás csapatot is kinőve kerülnek át a felnőtt csoportba.
– Kisebb csapataink a Bozsik- és a különböző hazai, valamint nemzetközi tornákon vettek részt, ahonnét sokszor érmes helyezéssel tértek haza – fogalmazott Családi János. A CSSE elnöke így folytatta: a Kovács testvérek révén komoly nemzetközi eredményeket érnek el a karatésok. Lehet, hogy részben ennek köszönhetően az utánpótlás korosztályból élénk érdeklődés mutatkozik a sportág iránt. A cselgáncs szakosztályban nem a versenyekre készítik fel a gyerekeket, hanem a mozgás megszerettetése az edzők célja. A 2018-ban újra indult sakk szakosztály tagjai az edzői irányítás mellett szintén ott vannak a különböző tornákon és megmérettetéseken.
Javában zajlik a 2018/2019-es labdarúgó bajnokság tavaszi fordulójára való felkészülés és kameránkkal az U10 és 11-es korosztály edzésén jártunk. Csornán is nagyon várják, hogy mielőbb megépüljön a korábban többször emlegetett sportcsarnok – fűzte hozzá a CSSE elnöke. A kisebbekkel lehetőleg fedett helyen gyakorolnak, de a tornatermi körülmények nem a legideálisabbak, a nagyobbaknak pedig a 2012-ben elkészült műfüves pályán tartják az edzéseiket. Utóbbi maximális kihasználtsággal működik, tehát többszörösen bebizonyosodott, hogy a város és a sportegyesület számára is hasznos beruházás volt – hangsúlyozta Családi János. Az utánpótlás korosztály szakmai vezetője a korábban Győr-Ménfőcsanak csapatánál tevékenykedő Mayer János lett, aki nemcsak a gyerekekkel foglalkozik, hanem összefogja az utánpótlás edzők munkáját. A felnőtteknél tavaly nyáron váltottak edzőt. Marton Miklóst jól felkészült szakembernek tartják, ezért ennél a csapatnál már borítékolható a dobogós helyezés. A CSSE elnöksége nemrég úgy döntött, hogy még nagyobb teret adnak a fiataloknak, bízva abban, hogy a jövőben rájuk építkezve fejlődhet a csapat.

– Talán elmondhatjuk, hogy az idei évben megkezdődik az építkezés – fogalmazta meg várakozásait Családi János a szintén beígért tanuszoda létesítésével kapcsolatban. – A helyszín a műfüves pálya melletti terület lesz, tehát egy komplexum épül ott ki. Szívem szerint a sportcsarnokot is valahol azon a környéken képzelném el, és akkor az arra igényt tartók egy helyen tudnának a sportnak hódolni. Hogy az utánpótlás nevelésben megőrizzék az eddig elért szintet és elismertséget, két füves pályára lenne szükség, melynek egyelőre keresik a helyét.
Az MLSZ alközponti minősítésével rendelkező CSSE további célja, hogy minél több fiatal vegye ki a részét az összes sportágból. A vezetőség abban bízik, hogy a fiatalok a versenyszerű sport befejezése után sem fogják abbahagyni a rendszeres mozgást.
Amennyiben valaki kedvet kapott a mozgáshoz és szeretne csatlakozni a sportegyesület valamelyik szakosztályához, a legegyszerűbb, ha felkeresi a „http://csornaise.hu” honlapot, melyen megtalálja a CSSE e-mail címét, de a „https://www.facebook.com/csornaise” oldalon is üzenhet. Személyes találkozóra is van lehetőség, csak fel kell keresni a városi sporttelepen épp ott tartózkodó edzőt vagy alkalmazottat, aki útba fogja igazítani.

Idén lenne hetven éves Kocsis István, a városi sporttelep névadója, ezért a nyár, illetve az ősz folyamán olyan ünnepséggel készülnek, mellyel méltó módon megemlékezhetnek Csorna szülöttjének, egyben a város leghíresebb labdarúgójának születésnapjára. Még távolabbra tekintve, a Csornai Sportegyesület 2020-ban lesz 110 éves, ezért ezt az évfordulót is versenyekkel és jubileumi rendezvénnyel tennék emlékezetesebbé.

Beküldés dátuma: 2019. 02. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek