Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több mint száz éve önként vállalják a feladatokat

Megalakulásának 125. évfordulóját ünnepelte a Fertőszentmiklósi önkéntes Tűzoltó Egyesület. A köszöntő beszédeket követően posztumusz elismeréseket adtak át az egykori tűzoltók hozzátartozóinak, továbbá felavatták a tűzoltószertár falán elhelyezett emléktáblát. 

Horváth Káli István, a Fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, majd elmondta az ünnepség tervezett menetét. Vécs Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy a tagok mind társadalmi munkában, önként végzik tevékenységüket, amelyért nem várnak sokat, legfeljebb köszönetet.
– Tisztelet az elődöknek azért, mert megalakították ezt az egyesületet, fenntartották és továbbadták utódaik részére – mondta a tűzoltóparancsnok. Az újabb nemzedék elődeik vívmányaihoz mindig egy kicsit hozzátéve éltetik tovább a civil szervezetet.
Mihály János, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke így szólt a jelenlévőkhöz: Szeretnék gratulálni a 125 éves évfordulóhoz, mert ez az egyesület több emberöltőn keresztül fenntartotta eszménket. A nagyvárosoktól távol lévő településeken még fontosabb az önkéntesek szerepe, mert az állampolgárok elsősorban rájuk számíthatnak – tette hozzá.
Sallai Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője úgy érzi, hogy barátokat üdvözölhet településen, hiszen első ellenőrzését még Balogh Ferenc nyugállományú tűzoltó ezredes kíséretében ennél az egyesületnél hajthatta végre. Az idő elszállt azóta, de mintha mégis tegnap lett volna. Az ezredes szerint a fertőszentmiklósiak sikerének záloga a folytonosság és az egyirányban gondolkodás. Az sem mellékes, hogy, a pályázatokon sok pénzt nyertek, amelyet ésszerű célokra használtak fel.

Lakatos Tibor csatlakozott az előtte szólók dicsérő gondolataihoz.  Fertőszentmiklós egykori polgármestere 1978 és 2002 közötti időszakra emlékeztetett, amikor az egyesület személyi és eszközállománya szépen gyarapodott. Akkoriban is lelkes, fiatal önkéntesek, kiváló parancsnokok, elnökök dolgoztak a csapatban. Az önkormányzat gondoskodott a tűzoltók erkölcsi és anyagi támogatásáról.
Frank Holzwarth, az FFW Pleidelsheim parancsnoka úgy gondolja, nagyon fontos, hogy álljanak rendelkezésre a tűzoltáshoz szükséges eszközök, amelyek az irányító kezek nélkül mit sem érnek. A háttrében lévő lelkesedés és lélek teszi ezt a munkát teljessé.
Eduard Haring, korábbi schattendorfi parancsnok megjegyezte: A burgenlandi település és Fertőszentmiklós a tűzoltóság révén harminc éve kapcsolatban vannak egymással. Köszöntője után átadta városa ajándékát a magyar tűzoltóknak.
Jagadics Géza nyugalmazott tűzoltóparancsnok rövid visszatekintést adott az egyesület fejlődéséről.
Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere az ünnep jelentőségére hívta fel a figyelmet, mert a dicső 125 éves múlt tiszteletet kíván az utókortól, vagyis a jelenlévőktől. A város vezetője bejelentette: az önkormányzat döntésének értelmében az önkéntes tűzoltó egyesület megkapja a Fertőszentmiklósért Érdemrend elismerést.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Női önkéntesek segítik a tűzoltók munkáját

  Beled Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete eddig minden alkalommal sikeresen pályázott – mondta televíziónknak Pénzváltó Sándorné, aki örömmel látja, hogy egyre több nő választja hobbijának az önkéntességet.

További hírek

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.

 • Mihály-napi vásár a katolikus óvodában

  Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék azt az időszakot, amelyben nagyszüleik, dédszüleik éltek és legyenek tisztában azokkal a jeles napokkal, amelyek az előttük élő generációk hétköznapjait tették különlegesebbé.

 • Tetemes mennyiségű tartós élelmiszer érkezik a térségbe

  Beleden és az intézmény ellátási területein szívesen fogadják a tartós élelmiszeradományt.

 • Kapuváron gondos gazda módjára bánnak a távhővel

  A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. szeptember 15-ig végzi el az aktuális karbantartási feladatokat.