Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több kórustalálkozót szeretnének a csornaiak

Nagy Kálmán énektanár vezetésével 1959-ben alakult meg az első Csornai Városi Vegyeskar, mely azóta is működik, csak időközben felvette a Bárdos Lajos nevet. A kórust nem zeneileg képzett, hanem egyszerű, hétköznapi emberek alkotják, akik szeretik a muzsikát, és szívesen részt vállalnak a város kulturális életében. Az alapító idős korára való tekintettel átadta a karmesteri pálcát Csorba Jánosnak, akit két hölgy követett:  Winklerné Palotai Ajnácska és Kövecs Hajnalka.  Jelenleg Horváth József látja el a karnagyi teendőket. Dr. Dóczy György visszaemlékezésében elmondta, hogy tizennyolc alkalommal szerepeltek a Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában.
A Csornai Bárdos Kórus állandó szereplője a helyi ünnepségeknek és az egyházi rendezvényeknek. Beszélgetőpartnerünk sajnálattal állapította meg, hogy egyre ritkábban tartanak kórustalálkozókat, de ha meghívást kapnak egy-egy ilyen összejövetelre, természetesen mindig szívesen elmennek. Legutóbb Csorna 40.éves jubileumi évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen léptek fel, ahova meghívták a balatonfüredi, a kónyi és a nagymegyeri vegyeskart. Utóbbiakkal több mint húsz éves kapcsolatuk van, de a kónyiakat is régóta ismerik.
A Bárdos kórus tárt karokkal várja az újonnan belépő tagokat, valamint az énekesek folyamatosan keresik a fellépési lehetőségeket. Nagyon szerették volna, ha a sinzingiek eljönnek a kerek évfordulóját megtartó város  ünnepségsorozatára, de sajnos az év elején kezdeményezett meghívásuknak nem lett eredménye. – Nem teszünk le róla, és tovább próbálkozunk vele – jegyezte meg dr. Dóczy György. A kórustag bejelentette: amíg nincs újabb feladat, ők készülnek az adventi gyertyagyújtásra.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.