Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tízévente akad egy-egy olyan jó képességű diák, mint Nagy Petra

Nagy Petra tehetsége korán megmutatkozott, és már ötödikes korában bejutott az országos biológia versenyre, idén pedig harmadik helyezést ért el a Herman Ottó Országos Biológia Verseny megyei döntőjén, mely a kapuvári Pátzay-iskola diákjától komoly felkészülést igényelt. Hatalmas természettudományi ismeretekről kellett számot adnia, hiszen a tananyagnak csak kis hányadát tudta felhasználni a komoly megmérettetéseken. Ahhoz, hogy az általános iskolai tanuló ilyen szép eredményeket érjen el, felkészítője szerint elengedhetetlen feltétele, hogy a szülők is partnerek legyenek. Bősze Gyuláné pedagógus elmondta: a ritka, védett növény- és állatfajokat is fel kellett ismernie tanítványának. Ő az a gyerek, akire minden felkészítő vágyhat, mert kihozza magából a maximumot, utánanéz a dolgoknak és együttműködő társa a tanárnak.
Nagy Petra a biológia mellett a többi tantárgyból is remekel, hiszen 4,9-es iskolai átlagával majdnem kitűnő lett. A hetedikes diáklány ha “nagy lesz”, orvos szeretne lenni, ezért jó hasznát veszi plusz ismereteinek.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.