Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tízévente akad egy-egy olyan jó képességű diák, mint Nagy Petra

Nagy Petra tehetsége korán megmutatkozott, és már ötödikes korában bejutott az országos biológia versenyre, idén pedig harmadik helyezést ért el a Herman Ottó Országos Biológia Verseny megyei döntőjén, mely a kapuvári Pátzay-iskola diákjától komoly felkészülést igényelt. Hatalmas természettudományi ismeretekről kellett számot adnia, hiszen a tananyagnak csak kis hányadát tudta felhasználni a komoly megmérettetéseken. Ahhoz, hogy az általános iskolai tanuló ilyen szép eredményeket érjen el, felkészítője szerint elengedhetetlen feltétele, hogy a szülők is partnerek legyenek. Bősze Gyuláné pedagógus elmondta: a ritka, védett növény- és állatfajokat is fel kellett ismernie tanítványának. Ő az a gyerek, akire minden felkészítő vágyhat, mert kihozza magából a maximumot, utánanéz a dolgoknak és együttműködő társa a tanárnak.
Nagy Petra a biológia mellett a többi tantárgyból is remekel, hiszen 4,9-es iskolai átlagával majdnem kitűnő lett. A hetedikes diáklány ha “nagy lesz”, orvos szeretne lenni, ezért jó hasznát veszi plusz ismereteinek.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.