Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tizenöt éves a bágyogszováti nyugdíjasklub

A három évtizeden át férjével egy helyen dolgozó, korkedvezménnyel nyugdíjba vonult szövőnő mindig belefolyt a közéleti tevékenységbe. Virányi Jánosné már tizenévesen tagja volt bágyogszováti néptánccsoportnak. A művelődési házban működő Borostyán Nyugdíjasklub vezetését két éve többek között azzal a szándékkal vállalta el, hogy megpróbálja a vele egykorú, viszonylag még fiatalabbnak számító helyieket becsábítani a közösségbe. – Sajnos nehezen megy, nem akarnak jönni, pedig jó kis élet van a klubban – mondta a vezetőjük. Szerinte sokan azért ódzkodnak a klubélettől, mert leköti őket a ház körüli vagy a nyugdíj mellett vállalt munka.
Az 1997-ben 37 fővel alakult nyugdíjasklubot az elmagányosodás ellen hozták létre, vagyis, hogy legyen a faluban egy olyan hely, ahol beszélgethetnek egymással az idősek. A szépkorúak nem mellesleg azzal is hasznossá tehetik magukat, hogy átadják a hagyományokat az őket követő generációknak. Változatosan telnek a havi rendszerességgel tartott klubnapok, amelyekre az idősebbeket érdeklő témák szakavatott előadóit hívják meg, a közös kirándulásokon pedig rengeteg élménnyel gazdagodnak – mesélte az interjúalany. Nagyon örül annak, hogy az önkormányzat a rendezvényein mindig számít a klubtagokra, legyen szó rétessütésről vagy éneklésről – tette hozzá. Horváth László polgármester már egyeztetett a nyugdíjasokkal, hogy vegyék ki a részüket az adventi ünnepkör szervezéséből is.
A bágyogszováti nyugdíjasok vezetője tele van tervekkel, és kis csapatával szívesen belevágna egy-egy színdarab megtanulásába, de nem idegenkedik a számítástechnikai ismeretek bővítésétől sem. Virányi Jánosné ha úgy vesszük, már ahhoz a 21. századi nyugdíjas generációhoz tartozik, amely a közösségi portálokon keresi a kapcsolatot volt munkatársaival.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.