Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tizenöt éves a bágyogszováti nyugdíjasklub

A három évtizeden át férjével egy helyen dolgozó, korkedvezménnyel nyugdíjba vonult szövőnő mindig belefolyt a közéleti tevékenységbe. Virányi Jánosné már tizenévesen tagja volt bágyogszováti néptánccsoportnak. A művelődési házban működő Borostyán Nyugdíjasklub vezetését két éve többek között azzal a szándékkal vállalta el, hogy megpróbálja a vele egykorú, viszonylag még fiatalabbnak számító helyieket becsábítani a közösségbe. – Sajnos nehezen megy, nem akarnak jönni, pedig jó kis élet van a klubban – mondta a vezetőjük. Szerinte sokan azért ódzkodnak a klubélettől, mert leköti őket a ház körüli vagy a nyugdíj mellett vállalt munka.
Az 1997-ben 37 fővel alakult nyugdíjasklubot az elmagányosodás ellen hozták létre, vagyis, hogy legyen a faluban egy olyan hely, ahol beszélgethetnek egymással az idősek. A szépkorúak nem mellesleg azzal is hasznossá tehetik magukat, hogy átadják a hagyományokat az őket követő generációknak. Változatosan telnek a havi rendszerességgel tartott klubnapok, amelyekre az idősebbeket érdeklő témák szakavatott előadóit hívják meg, a közös kirándulásokon pedig rengeteg élménnyel gazdagodnak – mesélte az interjúalany. Nagyon örül annak, hogy az önkormányzat a rendezvényein mindig számít a klubtagokra, legyen szó rétessütésről vagy éneklésről – tette hozzá. Horváth László polgármester már egyeztetett a nyugdíjasokkal, hogy vegyék ki a részüket az adventi ünnepkör szervezéséből is.
A bágyogszováti nyugdíjasok vezetője tele van tervekkel, és kis csapatával szívesen belevágna egy-egy színdarab megtanulásába, de nem idegenkedik a számítástechnikai ismeretek bővítésétől sem. Virányi Jánosné ha úgy vesszük, már ahhoz a 21. századi nyugdíjas generációhoz tartozik, amely a közösségi portálokon keresi a kapcsolatot volt munkatársaival.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.