Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tizenöt éves a bágyogszováti nyugdíjasklub

A három évtizeden át férjével egy helyen dolgozó, korkedvezménnyel nyugdíjba vonult szövőnő mindig belefolyt a közéleti tevékenységbe. Virányi Jánosné már tizenévesen tagja volt bágyogszováti néptánccsoportnak. A művelődési házban működő Borostyán Nyugdíjasklub vezetését két éve többek között azzal a szándékkal vállalta el, hogy megpróbálja a vele egykorú, viszonylag még fiatalabbnak számító helyieket becsábítani a közösségbe. – Sajnos nehezen megy, nem akarnak jönni, pedig jó kis élet van a klubban – mondta a vezetőjük. Szerinte sokan azért ódzkodnak a klubélettől, mert leköti őket a ház körüli vagy a nyugdíj mellett vállalt munka.
Az 1997-ben 37 fővel alakult nyugdíjasklubot az elmagányosodás ellen hozták létre, vagyis, hogy legyen a faluban egy olyan hely, ahol beszélgethetnek egymással az idősek. A szépkorúak nem mellesleg azzal is hasznossá tehetik magukat, hogy átadják a hagyományokat az őket követő generációknak. Változatosan telnek a havi rendszerességgel tartott klubnapok, amelyekre az idősebbeket érdeklő témák szakavatott előadóit hívják meg, a közös kirándulásokon pedig rengeteg élménnyel gazdagodnak – mesélte az interjúalany. Nagyon örül annak, hogy az önkormányzat a rendezvényein mindig számít a klubtagokra, legyen szó rétessütésről vagy éneklésről – tette hozzá. Horváth László polgármester már egyeztetett a nyugdíjasokkal, hogy vegyék ki a részüket az adventi ünnepkör szervezéséből is.
A bágyogszováti nyugdíjasok vezetője tele van tervekkel, és kis csapatával szívesen belevágna egy-egy színdarab megtanulásába, de nem idegenkedik a számítástechnikai ismeretek bővítésétől sem. Virányi Jánosné ha úgy vesszük, már ahhoz a 21. századi nyugdíjas generációhoz tartozik, amely a közösségi portálokon keresi a kapcsolatot volt munkatársaival.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.