Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken. A települések szintén sokat köszönhetnek idősebb lakóiknak, ezért a legtöbb helyen évről-évre megrendezik a nyugdíjasnapot.

Sopronnémetiben az idősek napi rendezvényre a falu hatvan éven felüli lakóit várták.
– Lehetőségeinkhez mérten próbáljuk az időseket segíteni – fogalmazott Bognár Sándor. A polgármester elmondta, hogy kialakították az új akadálymentesített könyvtárhelyiséget, hogy a nehezebben mozgó nyugdíjasoknak ne kelljen az emeletre menni az olvasnivalóért. A község minden évben pályázik a szociális tűzifaprogramra, melynek keretében ingyenesen jutnak fűtőanyaghoz a rászorulók.
Gyopáros Alpár arról beszélt, hogy örülne, ha a Sopronnémetiben élő idősekhez hasonló bölcsességben és tapasztalattal gazdagodva élné meg a nyugdíjaskort. Az országgyűlési képviselő visszaemlékezett azokra az időkre, amikor dr. Áder János munkatársaként először járt a Rábaközben, hogy megismerje az itt élő embereket. Sopronnémetire már akkor is úgy hivatkozott, mint a tájegység egyik legtakarosabb falujára. A település rendben tartásáért köszönet jár ott élő időseknek, akik időt és energiát nem kímélve szépítik otthonukat.
A szokásokhoz híven az ünnepségen köszöntötték a falu jelenlévő két legidősebb lakóját, Nagy Gyulánét, valamint Paál Imrét. A kerek évfordulót megélt nyugdíjasok közül a 70 éves Varga Imréné és Kovács László fogadhatta a többiek gratulációját.

Vitnyéd legbölcsebb és legtapasztaltabb lakóit köszöntötték az elmúlt hétvégén. A rendezvényen jelen volt Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő. Köszöntőjében megemlítette azt a számtalan olyan intézkedést és fejlesztést, mellyel a település vezetése élhetőbbé tette a települést, ezenbelül az idősebbek mindennapjait. Ilyenek a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a szociális tűzifa, de ugyanilyen fontos az utak és járdák rendbe tétele. A Kapuvár irányába tervezett gyorsforgalmi út elkészülte után könnyebben át lehet majd jutni az út túloldalára – vetítette előre Gyopáros Alpár a jövőbeni lehetőségeket.

Az országgyűlési képviselő 80 ezer fős választókerületében nagyon sok idős ember él, de minden alkalommal tisztelettel fogadja a települések nyugdíjasainak köszöntésére szóló meghívót. Korosztálya nevében tolmácsolta a „szépkorúaknak” szóló hálát, mert a fiatalok nagyon sokat köszönhetnek nagyszüleiknek. Elmesélte életének egyik személyes vonatkozását: Szülei a rendszerváltás után rengeteget dolgoztak, ezért a nagyszülők jelentős részt vállaltak az unokák nevelésében, így nagyon jól tudja, mit hogy az idősek mit jelentenek a családok életében.
Tiszteletreméltó az az Istenbe, vagy jövőbe vetett hit, amelyet a fiatalok szinte örökbe kaptak az idősebbektől, akik részben ennek köszönhetően megőrizték becsületüket a legnehezebb időkben is – hangzott az ünnepi beszédben. Gyopáros Alpár végezetül azt kívánta, hogy ugyanilyen egészségben érjen mindenkit a jövő évi idősek napi rendezvény Vitnyéden.

Beküldés dátuma: 2017. 11. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek