Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Tevékenyen töltik mindennapjaikat a beledi nyugdíjasok

A beledi idősek ragaszkodnak ahhoz, hogy idén is náluk kerüljön megrendezésre a nyugdíjasolimpia, melyre egyre több környékbeli klub jelzi részvételi szándékát. A „szépkorúak” jól szórakoznak egymás társaságában, ugyanakkor nagyon örülnének egy saját klubteremnek.

A januári kihagyás után a Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjasklub tagjai sok programot bonyolítottak le az elmúlt évben is. Február mindig a farsang hónapja, amikor az idősebbek is jelmezbe öltöznek. Ezt követően részt vettek a Kapuváron megrendezésre kerülő nyugdíjas „Ki mit tud?”-on, ahonnét továbbjutottak a hajdúszoboszlói fordulóra, de sajnos nem tudtak odautazni. Másik alkalommal praktikus egészségügyi tanácsokat hallgattak a meghívott előadótól. Márciusban megtartották a nőnapi ünnepséget, a petőházai tekeversenyről pedig elhozták az első díjat. Tavasszal nagy rendezvényre várták a környező településeken élő „szépkorúakat”, akik nagyon jól szórakoztak a tizedik nyugdíjas olimpián. Szintén az egész beledi csapat ott volt a kapuvári Richter Gedeon Nyrt. által szervezett egészségnapon. A május telis-tele volt programokkal: részt vettek egy nyuli túrán, ezenkívül elfogadták a társközségek nyugdíjasainak meghívását, így sok fellépésük volt. Előadásukkal színesítették a beledi pünkösdi fesztivált, majd a testvértelepülés falunapján vettek részt. Nyáron megtartották az összevont névnapi-születésnapi köszöntőket. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő támogatásával budapesti kirándulást szerveztek, melynek alkalmából körülnézhettek a parlament épületében. Októberben ünnepelték a nyugdíjasklub megalapításának 20. évfordulóját, melyre meghívták ismerőseiket. A művészeti találkozót szintén a társklubok közreműködésével szervezték, ami olyan jól sikerült, hogy többen jelezték ismételt részvételi szándékukat. Alig fejeződött be az őszi időszak, már benne voltak az adventi ünnepkörben. Örömmel tettek eleget a csáfordjánosfai idősek otthonába szóló meghívásnak. Személyre szóló köszöntőről gondoskodtak az intézményben tartózkodó hét beledi nyugdíjasnak – mesélte Tuba Lászlóné. Lecsendesedve, megnyugodva tartották meg helyben a karácsonyi ünnepséget.

Az alapítók és a régebbi tagok nagy örömére férfiak is csatlakoztak nemrég a harminckét fős nyugdíjasklubhoz, amitől azt remélik, hogy új színt hoznak a csapat életébe. Tuba Lászlóné, a klub vezetője a tagság észrevételeit figyelembe véve tervezi meg az idei esztendő programjait. Az ötleteket az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség megyei szervezetével közösen fogják megvalósítani. Lassan körvonalazódik a 2018-as esztendő éves programtervezete. Eddig tizennyolcan jelentkeztek a Balatonfüreden megrendezésre kerülő háromnapos összejövetelre. Petőházán tartották nemrég a nyugdíjas egyesületek megyei találkozóját, melyen több mint ötven klubvezető vett részt. A találkozón Zsámbokiné Budai Anna, az „Életet az éveknek” Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a 2018-ra tervezett rendezvényekről, majd a nyugdíjasklubok véleményezése alapján összeállították az idei programtervezet.
– Mivel a tagság érdeklődési köre valamennyire különböző, az éves munkatervet úgy kell összeállítani, hogy mindenki találjon megfelelőt benne. Tavaly volt olyan időszak, amikor az énekkart heti háromszor is össze kellett hívni, mert olyan sok fellépést vállaltak, hogy muszáj volt gyakorolni. Horváth-Stipkovits Vivien, a település művelődésszervezője gyakran segít a nyugdíjasoknak a programokra való felkészülésben és a szervezésben. A dalosok szép fellépőruhát szeretnének vásárolni, melyhez igénybe vennék az önkormányzat segítségét.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek