Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Téten megoldódott a labdarúgó utánpótlás

Kiss Dominik az U9-es korosztállyal kezdte a focit, amit nagyon hamar megkedvelt. Trénere javaslatára  ő a csapat középhátvédje, saját erőnlétét pedig jónak ítéli meg. A heti keddi és szerdai edzésen körfutások, kapura rúgások, labdavezetés váltogatja egymást, majd játékkal zárják a foglalkozásokat. Az U11-ben focizó ötödikes tanuló jól bírja a hetven perces mérkőzéseket. A téti fiatalok a  győrújbaráti tornán negyedik helyezést értek el. Dominik előszeretettel látogatja a győri Rába ETO mérkőzéseit, melyeken begyűjti tapasztalatait. Saját csapatán belül a fiúk összetartását változónak tartja, mert van, amikor egészen jó, míg máskor kevésbé számíthatnak egymásra. Előfordul, hogy nem tudják megfelelően teljesíteni a feladatokat, de ilyenkor edzőjük segítségével túljutnak a nehézségeken. A tavaszi bajnokságsorozat mérkőzéseit szombati napokon játsszák, különböző helyszíneken. Dominik nem sajnálja a sportra fordított plusz időt, hiszen nagyon szeret mozogni.

Sima Károly, a Téti Kézilabda Sportegyesület elnöke a fiúkkal együtt nagy várakozással készült a tavaszi rangadósorozat sorsdöntőnek számító, Fertőszentmiklós elleni mérkőzésére. – Nagyon szerettünk volna győzni és a három pontot itthon tartani, azonban ez most nem sikerült: egy-egyes döntetlennel zártuk a mérkőzést. Nagyon jól játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk – mondta a szakember, aki szerint a nagy akarás nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre, ezért a döntő pillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba. Sima Károly a Győr környéki csapatokat erősnek tartja, így a bajnokságot sem egyszerű végigfocizni. Az elnök megismételte korábbi nyilatkozatát: a tétieknek az U 7-estől az U 19-esig bezárólag minden korosztályban van versenyképes csapatuk. A tréningeket nem azonos napon tartják, így képesek a pályát úgy felosztani, hogy mindenkinek jusson edzésidő. A kicsik jelenleg teremben gyakorolnak, de az U 11-es korosztálytól felfele már a szabadban fociznak. A fiúkkal a pályázati rendszernek megfelelő, legalább az MLSZ által előírt tanfolyami képesítéssel rendelkező edzők foglalkoznak. – Mindennek az alapja az utánpótlásképzés – jelentette ki Sima Károly, aki szerint mindenképpen kell erre energiát fordítani.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.