Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tét a városiasodás útjára lépett

Tét új alpolgármesterének – szülőként és ingatlanszakértőként – mindennapjai részévé vált a közösségi gondolkodás, amit idén ősztől települése javára fordíthat. A vállalkozói szemlélettel megáldott városvezető jó értelemben vett elégedetlensége általában előrelépést eredményez, hisz céljainak elérése folyamatos fejlesztésre ösztökéli.

Kovácsné Töreki Réka közéleti megbízatását felelősségteljes feladatnak tekinti, ezért feltett szándéka, hogy a város első emberét mindenben segíti. Az alpolgármester azzal, hogy lemondott tiszteletdíjának ötven százalékáról, szociális érzékenységéről is tanúbizonyságot tett, hiszen ha rajta múlna, jótékony célokra fordítaná a megmaradó összeget.
Kovácsné Töreki Réka kora gyermekkorát Ihászon töltötte, majd szüleivel Ménfőcsanakon telepedtek le. Tétre 2001-es házasságkötése révén került. A 35 esztendős, kétgyermekes édesanya gyógypedagógus végzettséggel rendelkezik, s főiskolai tanulmányaival párhuzamosan ingatlanszakértői tanulmányokat folytatott. Lelkes tagja annak az óvodai szülői munkaközösségnek, mely néhány év alatt megvalósította kitűzött céljait: udvari játékokat szereztek be a gyerekek nagy örömére. A kis közösséget aktív kulturális élet jellemzi, melynek része a gyermekszínházi előadás, az óvodásbál és a családi gyermeknap. A hagyományossá vált téti bababörze megszervezése szintén az alpolgármester nevéhez köthető.
Tét fő erőssége a civil szervezetek működésében rejlik, ezért célszerűnek tartaná, ha a helyi vállalkozókkal is szorosabb lenne a kapcsolatuk. Az óvoda- és az iskolabővítéssel, valamint a gyógyítóházzal Tét elindult a városiasodás útján, így ezt a vonulatot szeretné tovább folytatni az elkövetkezendő öt évben. Az ingatlanszakértő a kihasználatlan épületek felújítását és hasznosítását a magánszektorral együtt tudná elképzelni, ezenkívül sok-sok pályázatra lenne szüksége Tétnek. Agilis, és vállalkozó szemléletű képviselőtársaival egy csapatként kíván dolgozni, hogy a helyi hagyományokra támaszkodó, szép terekkel és rendezett utcákkal tarkított kisvárosi jelleget megőrizzék.
A város koordinálása mellett természetesen családjának is nagy szüksége van rá, de némileg megkönnyíti a dolgát, hogy mindenben számíthat férjére és a nagyszülőkre.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 10.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek