Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tét a városiasodás útjára lépett

Tét új alpolgármesterének – szülőként és ingatlanszakértőként – mindennapjai részévé vált a közösségi gondolkodás, amit idén ősztől települése javára fordíthat. A vállalkozói szemlélettel megáldott városvezető jó értelemben vett elégedetlensége általában előrelépést eredményez, hisz céljainak elérése folyamatos fejlesztésre ösztökéli.

Kovácsné Töreki Réka közéleti megbízatását felelősségteljes feladatnak tekinti, ezért feltett szándéka, hogy a város első emberét mindenben segíti. Az alpolgármester azzal, hogy lemondott tiszteletdíjának ötven százalékáról, szociális érzékenységéről is tanúbizonyságot tett, hiszen ha rajta múlna, jótékony célokra fordítaná a megmaradó összeget.
Kovácsné Töreki Réka kora gyermekkorát Ihászon töltötte, majd szüleivel Ménfőcsanakon telepedtek le. Tétre 2001-es házasságkötése révén került. A 35 esztendős, kétgyermekes édesanya gyógypedagógus végzettséggel rendelkezik, s főiskolai tanulmányaival párhuzamosan ingatlanszakértői tanulmányokat folytatott. Lelkes tagja annak az óvodai szülői munkaközösségnek, mely néhány év alatt megvalósította kitűzött céljait: udvari játékokat szereztek be a gyerekek nagy örömére. A kis közösséget aktív kulturális élet jellemzi, melynek része a gyermekszínházi előadás, az óvodásbál és a családi gyermeknap. A hagyományossá vált téti bababörze megszervezése szintén az alpolgármester nevéhez köthető.
Tét fő erőssége a civil szervezetek működésében rejlik, ezért célszerűnek tartaná, ha a helyi vállalkozókkal is szorosabb lenne a kapcsolatuk. Az óvoda- és az iskolabővítéssel, valamint a gyógyítóházzal Tét elindult a városiasodás útján, így ezt a vonulatot szeretné tovább folytatni az elkövetkezendő öt évben. Az ingatlanszakértő a kihasználatlan épületek felújítását és hasznosítását a magánszektorral együtt tudná elképzelni, ezenkívül sok-sok pályázatra lenne szüksége Tétnek. Agilis, és vállalkozó szemléletű képviselőtársaival egy csapatként kíván dolgozni, hogy a helyi hagyományokra támaszkodó, szép terekkel és rendezett utcákkal tarkított kisvárosi jelleget megőrizzék.
A város koordinálása mellett természetesen családjának is nagy szüksége van rá, de némileg megkönnyíti a dolgát, hogy mindenben számíthat férjére és a nagyszülőkre.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

   Televíziós felvételünk készítésekor az időjárás még „nem mutatta ki a foga fehérjét”, de Major András – az elmúlt évekhez hasonlóan – még időben szerette volna tájékoztatni a lakosságot a hó- és síkosság-mentesítési munkálatokról.

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.