Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Temperamentumát erdélyi származásával magyarázzák

Érthető, hogy a zenetanárnak az erdélyi város a szíve csücske, hiszen ott végezte líceumi és akadémiai tanulmányait. Miután megismerkedett a párjával, Magyarországra települt: először Szombathely lett az otthona, ahonnét Zalaegerszegre járt át tanítani, Beledre pedig azért költözött, mert álláslehetőséget kapott. A nagyvárosi nyüzsgés után kicsit nehéz volt megszokni a vidéki életet, de a szerteágazó munka leköti a fiatal tanárnőt. – Viszonylag hamar megismertek, látták, hogy mire vagyok képes, ezért úgy gondolom, hogy maximálisan kihasználtam az eddig itt töltött éveket – kommentálta beilleszkedésének történetét a riportalany. Közölte: néha annyira beleéli magát az adott zeneműbe, hogy fel, s alá járkálva utasításokat oszt, de tanulói ehhez annyira hozzászoktak, hogy szinte élvezik a sodró lendületet. Szerinte a beledi diákoknak sok lehetősége adódik a művészetek elsajátítására, melyre mindjárt példát is mondott. A heti egy alkalommal próbáló énekkarnak húsz állandó tagja van, akik örömmel eleget tesznek minden városi felkérésnek, ezenkívül ünnepekhez kapcsolódó önálló koncerteket szerveznek. A Napsugár Művészeti Iskola szervezésében indított társastánc tanfolyamon legalább 30 gyerek vesz részt. A 13 zongoratanítvánnyal foglalkozó Gergely Virág Emese elégedett a gyerekek hangszer iránti érdeklődésével, mert úgy véli, fogékonyak a zenei képzésre. Körülbelül 28 fiatal tanul valamilyen hangszeren: zongorán, fuvolán, furulyán és gitáron. A nagyobb gyerekekkel izgalmas kísérletbe kezdtek, mert a zongorára írt klasszikusok mellett  lelkesen gyakorolják a filmzenéket. Gergely Virág Emese kiaknázza a lehetőségeket, és tehetségesebb diákjaival versenyekre készülnek.
A beledi pedagógus az általános iskolai ének-zene oktatás céljának a következőket nevezte meg: a diákok legyenek tisztában a népzene alapjaival, és az abból fakadó kultúrával, a nemzeti sajátosságokkal, illetve annak zenetörténeti vonatkozásaival.
Gergely Virág Emese mindig az igényességre törekszik, ezért nem enged a színvonalból. Mint mondta, a román zeneszerzők műveit legalább olyan szeretettel tanítja, mint a magyar alkotók darabjait, mert a művészetben nem a nemzetiségről, hanem a minőségről van szó. A pedagógus reméli, hogy a gyerekek is érzik: a zene- és énektanulás által csak többek lesznek.
Módos Annának az előbbit nem kell különösebben magyarázni, mert óvodás kora óta zongorázik. Éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy úgy mint a nagyok, ő is két kézzel játszon a billentyűkön. Anna nem sajnálja rá az időt, ezért mindennap leül a zongora mellé és gyakorol: otthon, vagy heti egyszer az iskolai különórán. Az általános befejezése után hobbiszinten szeretne a zenével foglalkozni.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.