Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Települések polgármesterei tanácskoztak Csornán

Hogy a fiókban lévő tervek valóra váljanak, tudatos tervezésre van szüksége a településeknek – hangsúlyozta a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. szakembere. A projektpartnerek nemrég Csornán tartották a megyei területfejlesztési tanácskozás zárórendezvényét.

A területfejlesztési koncepciók, programok, stratégiák készítése során a koordinációs projekt országszerte számos rendezvény megszervezésével, lebonyolításával segítette elő a készülő tervdokumentumok egyeztetését. Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda nyugat-dunántúli regionális igazgatója két olyan dolgot emelt ki a csornai rendezvényen, amelyek miatt fontosnak tartotta a tanácskozást: Jó ha tudják a települések, intézmények vezetői, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a 2014-2020-as európai uniós költségvetés ciklusban, ugyanakkor közös elemzésnek vetik alá a koncepciójukat.
A premontrei rendházban megjelent vendégeket Fazakas Márton kormányzó perjel köszöntötte. Az atya megjegyezte: Ki-ki a maga módján, de az önkormányzat és az anyaszentegyház azonos érdekek mentén munkálkodik, hiszen ugyanúgy a közösségért dolgoznak. Kettejük törekvése sok ponton találkozik: A magyar vidék megérdemli, hogy az összefogás révén lelkiekben és gazdaságilag is felemelkedjen.
A térség polgármesterei a helyhatósági választások óta először találkoztak a csornai rendezvényen, s az előadások meghallgatásán túl lehetőséget kaptak a területfejlesztéssel kapcsolatos gondolataik kicserélésére.
A megyei közgyűlés 2014. szeptember 26-i ülésén elfogadott program tervdokumentumainak szakmai megfelelőségét a több körben elvégzett szakértői minőségbiztosítás, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal, valamint az Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete garantálja.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek