Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Távoktatás a csornai művészeti iskolában

Át kell élni és túl kell élni ezt az egészet, ezért mindenki a legjobb belátása szerint próbáljon hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek nyugalomban teljesítsék feladataikat – fogalmazott Biky Ottó, az alapfokú művészeti iskola igazgatója.

A csornai Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskolában a többi intézményhez hasonlóan áttértek a digitális oktatásra. Biky Ottó arról beszélt, hogy zökkenőmentesen oldották meg a feladatot, nem okozott számukra különösebb nehézséget. A gyerekek egyébként is a virtuális világban nőnek fel, ezért sok esetben még a felnőtteknél is jobban értenek a digitális eszközökhöz.
A pedagógusok különböző alkalmazások és internetes szolgáltatások közül választhatnak, mert nincs megkötve, hogy mit használjanak – jegyezte meg a Kerényi igazgatója. Van aki jobban kedveli a messengert, míg mások inkább a skype-ot létesítik előnyben. A csoportos foglalkozásokra nagyon jól használható a Kréta Iskolai Alaprendszer üzenőfelülete, melyen keresztül a pedagógusok elküldik a feladatokat a diákoknak, akik fel tudják tölteni a megoldásokat. Ezenkívül a mobilos és egyéb internetes videómegosztó lehetőségek is a rendelkezésre állnak.
Biky Ottó arra kéri kollégáit, hogy legyenek türelemmel, hiszen nagyon sok szülő tartózkodik otthon, akik szintén segíteni szeretnének a gyerekeknek. Nem lehet leterhelni a növendékeket ebben a rendkívüli helyzetben.

Beküldés dátuma: 2020. 03. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek