Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tavaszköszöntő fesztivál Beleden

Kicsik és nagyok nyüzsögtek a művelődési ház környékén, mert az időjárás nem volt tekintettel a rendezvényre, és zárt helyre kényszerítette a résztvevőket. A helyiek kedvét azonban ez sem törte le, hisz bízvást remélhették, hogy verseikkel, dalaikkal és táncos produkcióikkal előbbre hozzák a tavaszi napsütést. Délelőtt az idősebbek vetélkedtek a nyugdíjas olimpián. A Beled Jövőjéért Egyesület által szervezett programot Tuba Lászlóné alapítványi elnök és Tompáné Balogh Mária polgármester nyitotta meg. Jóleshetett az ebéd után érkezőknek az a sok édesség, amit az ügyes kezű lányok, asszonyok és fiúk készítettek, a zsűri dolga pedig a kóstoláson kívül az értékelés volt. A gyerekek kreatív foglalkozáson élhették ki alkotókészségüket, amelyben a pedagógusok segítségével vehettek részt. Az óvodások után Novák Elemér hitoktató énekelt, majd őket az osli, a répcelaki, a kenyeri és a beledi kórusok követték. Az egybegyűltek közös öröméneklését követően a répcelaki “Ümmögő”néptánccsoport uralta a színpadot, s végül utcabál zárta az összejövetelt. A közösségteremtő szándékkal létrehozott tavaszköszöntőt harmadik alkalommal rendezték meg.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.