Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tavaszi szél fesztivál a hagyományok jegyében

A Beled Jövőjéért Egyesület immár hatodik alkalommal rendezte meg a „Tavaszi Szél” fesztivált, mely a helyi kultúra és szokások megerősítését szolgálja, így célja a hagyományteremtés.

A bemutatón minden évben újabb és újabb amatőr, illetve profi csapatok vesznek részt. Korosztályi megkötés nincs, így az ovisoktól a nagyszülőkig bárki bemutathatja táncos, dalos produkcióját.
A jó hangulatú 2015-ös fesztivált is érdekes produkciók, színesebbnél színesebb ruhák, önfeledt, vidám gyermekarcok jellemezték. Az idei rendezvényt Major Jenő polgármester nyitotta meg. Először a beledi nagycsoportos óvodások léptek fel a színpadra, majd őket követték az első osztályosok. A harmadikasok népdalcsokrot énekeltek, valamint a „Képzelt riport egy Amerikai popfesztiválról” című darabból adtak elő részletet. Bodó Réka és Székely Kíra akrobatikus táncukkal kápráztatták el a közönséget. Őket követték a hatodik és hetedik osztályos lányok, akik szintén táncos produkciót mutattak be, a nyolcadik osztályos tanulók pedig népdalcsokorral örvendeztették meg a hallgatóságot.
A süteménysütő versenyen bemutatták azokat a házi jellegű édességekeket, amelyek a nagymamák féltve őrzött receptjei alapján készültek. A süteményeket háromtagú zsűri bírálta el.
Első helyezést ért el Mesterházy Attiláné, második lett Csóka Tibor Józsefné, harmadik pedig Varga Angéla.
Különdíjat kapott Ágostonné Hajnali Csilla, Tömböly Ildikó, Balogh Zsuzsanna, Némethné Seucz Andrea és Lampert Józsefné.
A rendezvényen kihirdették a rajzverseny helyezettjeit is:
A két első helyezett Huszár Zsófi (2/a), valamint Velner Hanna (4/a), a másik helyen végzett Bendekovics Nóra (2/b) és Keszte Levente (5/a). Harmadik lett Buthi Lilien (1/b) és Németh Viktória (4/a). Különdíjban részesült Nagy Noel (4/a) és Skultéty Karina (8/b).
A Beled Jövőjéért Egyesület a verseny minden résztvevőjét jutalomban részesítette, a díjazottak pedig értékes ajándékokat kaptak jó helytállásukért.

Beküldés dátuma: 2015. 04. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.