Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tartalmas, szórakoztató családi délután Beledben

A szociális intézményeket nem veti fel a pénz, ezért ha segíteni akarnak az elesetteken, adománygyűjtő akciót hirdetnek. Sok rászoruló családnál karácsonykor is a megélhetés biztosítása az elsődleges, ezért számukra nem egyszeri ajándékot, hanem olyan praktikus dolgokat, tárgyakat adnak át, melyek egész éven át a hasznukra lehetnek. 

A Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai várják az adományokat: jó állapotban lévő ruhákat, cipőket, továbbá tisztítószereket, tartós élelmiszereket. Az intézmény dolgozói hetente egyszer ügyfélfogadást tartanak az ellátási területükhöz tartozó többi  településen, így a községek önkormányzatainál is fogadják a tárgyi felajánlásokat, melyek központba történő szállításáról a szociális központ gondoskodik. A szakemberek tisztában vannak a rászoruló családok helyzetével, ezért személyre szabottan állítják össze az év végi ajándékcsomagokat. Karácsony közeledtével meghitt, közös ünneplést terveznek, amelyen az érintett gyerekeket és a meghívottakat vendégelnék meg.

Rácz Árpádné több mint tíz éve dolgozik a Beledi Egyesített Szociális Központnál, de megbízott vezetőként nem régóta irányítja az intézményt. A Márton-napi népszokások felelevenítését, és a hagyomány köré szervezett beledi ünnepséget még elődje kezdte el több évvel ezelőtt, ezért ő is mindenképpen szerette volna folytatni. Nagy segítségére voltak kollégái és a műsorban közreműködő fellépők. Közös ötletelés után jutottak arra az elhatározásra, hogy megelevenítik Fazekas Mihály Lúdas Matyiját. A főhős és Döbrögi szerepét két iskolás vállalta el, a ludakat pedig a szomszédos településről, Vásárosfaluból utaztatták Beledbe, és csak remélni lehet, hogy ők sem bánták meg a „fellépést”.
– Szép számmal voltak a gyerekek mind az ugrálóvárban, a babasarokban és a kreatív foglalkozáson, ezenkívül szívesen részt vettek az interaktív bábszínházban – fogalmazott az intézményvezető, aki szerint mindez csak azért jöhetett létre, mert támogatóik anyagilag és önzetlen munkájukkal segítették a rendezvényt.

Major Jenő megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak, valamint a programokban részt vevő intézményeknek a Márton-nap megszervezését, és a közreműködést. A polgármester ezt követően elmesélte a gyerekeknek a Márton-nap eredetét. Szent Márton legendájához kapcsolódott már az a honfoglalást megelőző időkből származó szokás, amely – az időponthoz kapcsolódóan az őszi betakarítást követően –, egyben terményáldás, és utolsó nagy lakoma az adventi időszakot megelőzően. 

A Márton-napi műsor a beledi óvodások előadásával kezdődött, majd Karkis Szilvia zumbaoktató mozgatta meg a kis csapatot. Kőműves Marcell bűvészshow-val kápráztatta el a gyerekeket. A „Bazsa Mári libája” című műsort az általános iskolások adták elő. A soproni Csemete Bábszínház interaktív előadással várta a kicsiket. A délután folyamán a Diamant-Genius tánciskola diákjai szórakoztatták a közönséget, végül Horváth-Stipkovits Vivien dalait hallgathatták meg az egybegyűltek.

Beküldés dátuma: 2018. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Márton-napi vigadalom

  Vásárosfaluban mulatsággal töltötték a karácsonyi böjt előtti utolsó hétvégét, de ezt megelőzően komoly, nagy jelentőségű bejelentések hangoztak el: idén összesen közel ötven millió forint pályázati pénzt nyert a néhány száz lelket számláló kisközség.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.