Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tárgyalva érdekeket érvényesíteni

A régiek közül többen maradtak, de új küldöttekre is szavaztak a Győr megyei településvezetők közül, például   Tompáné Balogh Máriára Beledről, valamint Szalay Imre bősárkányi polgármesterre. - Én, mint tagozatvezető ezután az elnökségnek leszek a tagja, és szeretnénk egy kicsit megmozgatni a megyei polgármestereket - fogalmazott Hokstok Imre. Megyénkben 93-an csatlakoztak az összesen 1700 tagot számláló, Magyarországon a legnagyobb önkormányzati szövetségnek számító közösséghez, ami azt jelenti, hogy a települések mintegy fele belépett a szervezetbe. A 19 megye valamennyi tagozatvezetője bent van az elnökségben, ami országos szintű lefedettséget biztosít a vezetőségi üléseken. Itt vitatják meg mások mellett a közmunkaprogrammal kapcsolatos problémákat és egyéb helyi jellegű, megoldásra váró  feladatokat. A tanácskozásnak valójában akkor van értelme, ha az ott felvetett ötletek eljutnak a kormányhoz. Olyan önkormányzati összejövetelt terveznek a Rábaközben, ahova nemcsak a tagságot szeretnék meghívni, hanem a többi település vezetőjét is. Szót ejtenének a helyi irányítást érintő elkerülhetetlen változásokról, hogy a lehető legjobb irányba tereljék azt kormányzati szinten.
Hokstok Imre az aktívabb szerepvállalás mellett azt szeretné, ha a készülő önkormányzati törvényben és az alkotmányban jobban megjelennének a helyhatósági érdekek. - Nem a kormány ellen szeretnénk dolgozni, hanem vele kézen fogva - hangsúlyozta a tagozatvezető. A televízióadásokat figyelemmel kísérő polgármester társait pedig arra kérte, hogy írásban juttassák el hozzá a nap mint nap felmerülő, megoldásra váró nehézségeket, mert csak az információk birtokában lehet érdemi munkát végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.