Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tárgyalva érdekeket érvényesíteni

A régiek közül többen maradtak, de új küldöttekre is szavaztak a Győr megyei településvezetők közül, például   Tompáné Balogh Máriára Beledről, valamint Szalay Imre bősárkányi polgármesterre. - Én, mint tagozatvezető ezután az elnökségnek leszek a tagja, és szeretnénk egy kicsit megmozgatni a megyei polgármestereket - fogalmazott Hokstok Imre. Megyénkben 93-an csatlakoztak az összesen 1700 tagot számláló, Magyarországon a legnagyobb önkormányzati szövetségnek számító közösséghez, ami azt jelenti, hogy a települések mintegy fele belépett a szervezetbe. A 19 megye valamennyi tagozatvezetője bent van az elnökségben, ami országos szintű lefedettséget biztosít a vezetőségi üléseken. Itt vitatják meg mások mellett a közmunkaprogrammal kapcsolatos problémákat és egyéb helyi jellegű, megoldásra váró  feladatokat. A tanácskozásnak valójában akkor van értelme, ha az ott felvetett ötletek eljutnak a kormányhoz. Olyan önkormányzati összejövetelt terveznek a Rábaközben, ahova nemcsak a tagságot szeretnék meghívni, hanem a többi település vezetőjét is. Szót ejtenének a helyi irányítást érintő elkerülhetetlen változásokról, hogy a lehető legjobb irányba tereljék azt kormányzati szinten.
Hokstok Imre az aktívabb szerepvállalás mellett azt szeretné, ha a készülő önkormányzati törvényben és az alkotmányban jobban megjelennének a helyhatósági érdekek. - Nem a kormány ellen szeretnénk dolgozni, hanem vele kézen fogva - hangsúlyozta a tagozatvezető. A televízióadásokat figyelemmel kísérő polgármester társait pedig arra kérte, hogy írásban juttassák el hozzá a nap mint nap felmerülő, megoldásra váró nehézségeket, mert csak az információk birtokában lehet érdemi munkát végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.