Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tárgyalva érdekeket érvényesíteni

A régiek közül többen maradtak, de új küldöttekre is szavaztak a Győr megyei településvezetők közül, például   Tompáné Balogh Máriára Beledről, valamint Szalay Imre bősárkányi polgármesterre. - Én, mint tagozatvezető ezután az elnökségnek leszek a tagja, és szeretnénk egy kicsit megmozgatni a megyei polgármestereket - fogalmazott Hokstok Imre. Megyénkben 93-an csatlakoztak az összesen 1700 tagot számláló, Magyarországon a legnagyobb önkormányzati szövetségnek számító közösséghez, ami azt jelenti, hogy a települések mintegy fele belépett a szervezetbe. A 19 megye valamennyi tagozatvezetője bent van az elnökségben, ami országos szintű lefedettséget biztosít a vezetőségi üléseken. Itt vitatják meg mások mellett a közmunkaprogrammal kapcsolatos problémákat és egyéb helyi jellegű, megoldásra váró  feladatokat. A tanácskozásnak valójában akkor van értelme, ha az ott felvetett ötletek eljutnak a kormányhoz. Olyan önkormányzati összejövetelt terveznek a Rábaközben, ahova nemcsak a tagságot szeretnék meghívni, hanem a többi település vezetőjét is. Szót ejtenének a helyi irányítást érintő elkerülhetetlen változásokról, hogy a lehető legjobb irányba tereljék azt kormányzati szinten.
Hokstok Imre az aktívabb szerepvállalás mellett azt szeretné, ha a készülő önkormányzati törvényben és az alkotmányban jobban megjelennének a helyhatósági érdekek. - Nem a kormány ellen szeretnénk dolgozni, hanem vele kézen fogva - hangsúlyozta a tagozatvezető. A televízióadásokat figyelemmel kísérő polgármester társait pedig arra kérte, hogy írásban juttassák el hozzá a nap mint nap felmerülő, megoldásra váró nehézségeket, mert csak az információk birtokában lehet érdemi munkát végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.