Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Támogassa a csornai mentőket!

A bajbajutott embereknek minden perc számít. A rábaköziek adományaiból újraélesztő gépet vásárolt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a csornai mentőknek. Aki szeretné támogatni a csornai egyesületet, két módon teheti meg: a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával, valamint a civil szervezet számlaszámára történő utalással.

A Csornai Mentőszolgálat riasztás esetén három autóval vonul ki a helyszínekre: A nap minden órájában a rendelkezésükre áll a jól felszerelt Mercedes Sprinter esetkocsi, valamint a Volkswagen mentőautó. A lébényi mentési ponton lévő Mercedes autót reggel héttől délután tizenhét óráig használhatják.
A csornai mentők hozták létre a 2016-ban alakult Csorna és Környéke Önkéntes Mentő Egyesületet. A Takács Péter mentőtiszt irányításával működő civil szervezet célja a mentéstechnikai felszerelések bővítése, új, modern eszközök beszerzése, valamint oktatási tevékenység végzése a lakosság körében.
Az egyesület tavalyi kampányában a kapuváriakkal közösen készíttette el azt a kártyanaptárat, melyen egyszerű, közérthető ábrák segítségével magyarázzák el a laikusok számára az alapszintű újraélesztés technikáit. A 2018-as naptárat év elején eljuttatták a rábaközi településekre, és az ott élőket arra kérik, hogy a jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával segítsék munkájukat. Mivel nagyon fiatal szervezetről van szó, egyelőre a Kapuvári Mentőállomással közösen, de jövőre már egyedül is jogosultak lesznek a kedvezmény igénybevételére.
– Jó kapcsolatunk van a kapuváriakkal, és köszönjük nekik, hogy közösen tudunk dolgozni. Jelentős összeg folyt be az 1 százalékokból. Sok mentéstechnikai felszerelést vásároltunk, mint például égési kötszereket, betegőrző monitort, végtagrögzítőket, vércukormérőt, vérnyomásmérőt, s mivel ezek hamar elhasználódnak, mindig újakra van szükség – mondta Takács Péter. A mentőtiszt arról is beszélt, hogy idén a sztrókra hívják fel a figyelmet, melynek ha minél többen ismernék az alaptüneteit, jó eséllyel megelőzhetőek lennének a maradandó károsodások.

Csorna és Környéke Önkéntes Mentő Egyesület számlaszáma: Nyugat Takarék Szövetkezet 59500186-11106746

Kapuvári Mentők Egyesülete adószáma: 18033775-1-08

 

Beküldés dátuma: 2018. 03. 06.

További hírek

 • „Csorna és a Premontrei Rend elválaszthatatlanok”

  Miről ismerszik meg leginkább a csornai lét, az itt élők identitása? A válaszok közt biztosan előkelő helyen szerepelnek Szent Norbert követői, a 900 éves fennállásukat ünneplő premontreiek.

 • Folytatódik a rábatamási óvoda korszerűsítése

  A rábatamási óvodában szeretetteljes légkört alakítottak ki a gyerekeknek, ugyanakkor komoly nevelőmunkát végeznek a kicsik érdekében.

 • Van mivel büszkélkednie a beledi iskolának

  A diákoknak sikerélmény, a felkészítő pedagógusnak pedig nagy öröm és egyben visszaigazolás a tanulók eredményes szereplése a tanulmányi versenyeken.

 • Hódvárak Belednél

  A hód nem válogat, még az elhagyott horgászbotot is beépíti várába orsóstól, mindenestől. Az őket lefülelő halőr reggel hat óra után szembesült a látvánnyal, de az emlős sem rest, elrejtőzik a víz alatt, hogy aztán tíz méter távolságban újból a felszínre ússzon.

 • Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

  A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018.