Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tájház Kiss Ferenc erdőmérnök emlékére

A szegedi erdők atyjaként is számon tartott Kiss Ferenc egy szilsárkányi  nyolcgyermekes nagycsaládban született. A mérnöknek jelentős szerepe volt abban, hogy az erdők mesterséges felújításával sikerült megkötni az alföldi futóhomokot. Garay Gergely pedagógus a régi múltra visszavezethető szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolából érkezett az ünnepségre, s mint mondta, örömmel vesznek részt a rábaköziek megemlékezésén. A fiatalember keresztszülei  Bő nevű községben élnek, ezért gyakran megfordult Vas megyében, és azzal is tisztában volt, hogy Szilsárkány hol lelhető fel helyileg. A szegedi iskola  rendszeres tanulmányutakat szervez országszerte, ezért egy-egy osztály legalább évente egyszer eljut a rábaközi településre.
Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere úgy vélekedik a mostanihoz hasonló ünnepekről, hogy azok a múlton keresztül a jelenünkhöz szólnak, de ezzel együtt a jövőt is építik. A Kiss Ferenc erdőmérnök születése alkalmából tartott megemlékezés újdonságot is tartogatott a  település vezetőjének: először találkozott olyan iskola küldötteivel, akik Szilsárkány szülöttének nevét viselő intézményből érkeztek a Rábaközbe. - Úgy érzem, hogy ez alatt a pár óra alatt, amit együtt töltöttünk, igazi barátság kötődött közöttünk, és én ezt nagyon fontosnak tartom - fogalmazott Zöld Péter. Örömteli számára, hogy a faluból jó néhányan magukénak érezték a közös ünneplést. A községből származó híres erdőmérnök szülőházával szeretnék reprezentálni annak a kornak a falusi életét, melyben a szűkös körülmények között nevelkedett Kiss Ferenc is felnőtt.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek