Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tájház Kiss Ferenc erdőmérnök emlékére

A szegedi erdők atyjaként is számon tartott Kiss Ferenc egy szilsárkányi  nyolcgyermekes nagycsaládban született. A mérnöknek jelentős szerepe volt abban, hogy az erdők mesterséges felújításával sikerült megkötni az alföldi futóhomokot. Garay Gergely pedagógus a régi múltra visszavezethető szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolából érkezett az ünnepségre, s mint mondta, örömmel vesznek részt a rábaköziek megemlékezésén. A fiatalember keresztszülei  Bő nevű községben élnek, ezért gyakran megfordult Vas megyében, és azzal is tisztában volt, hogy Szilsárkány hol lelhető fel helyileg. A szegedi iskola  rendszeres tanulmányutakat szervez országszerte, ezért egy-egy osztály legalább évente egyszer eljut a rábaközi településre.
Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere úgy vélekedik a mostanihoz hasonló ünnepekről, hogy azok a múlton keresztül a jelenünkhöz szólnak, de ezzel együtt a jövőt is építik. A Kiss Ferenc erdőmérnök születése alkalmából tartott megemlékezés újdonságot is tartogatott a  település vezetőjének: először találkozott olyan iskola küldötteivel, akik Szilsárkány szülöttének nevét viselő intézményből érkeztek a Rábaközbe. - Úgy érzem, hogy ez alatt a pár óra alatt, amit együtt töltöttünk, igazi barátság kötődött közöttünk, és én ezt nagyon fontosnak tartom - fogalmazott Zöld Péter. Örömteli számára, hogy a faluból jó néhányan magukénak érezték a közös ünneplést. A községből származó híres erdőmérnök szülőházával szeretnék reprezentálni annak a kornak a falusi életét, melyben a szűkös körülmények között nevelkedett Kiss Ferenc is felnőtt.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.