Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szolgálati érdemjel ezüst fokozata volt a tűzoltónak

A kitüntetett elmondta, hogy  a fegyveres szervek kötelékében ellátott szolgálati tevékenységet díjazzák az érdemjellel, mely komoly elismerés hazánkban. - Amikor egy vezetőt kitüntetnek, nemcsak az ő, de az egész szervezet tevékenységét is elismerik. Lehet, hogy én kaptam, de a kapuvári tűzoltóságot dicséri - magyarázta a parancsnok. A lánglovagok tevékenysége nagyon összetett, ezért ahhoz, hogy jól végezzék feladataikat, kiváló technikai eszközök és szakmai iránymutatás kell. Szolgálaton kívül is sokat tesznek a csapatmunkáért; ilyen például egy-egy hét végére szervezett  horgászverseny, vagy az összehangolt sportrendezvény. Molnár Sándor úgy látja, hogy  egyre kevésbé támogatják egymást az emberek civil életükben, ellenben ők még a társuk építkezésén is részt vesznek. Személyes tapasztalata, hogy újabban meg sem állnak az autósok a közlekedési baleseteknél, holott tíz évvel ezelőtt még alig tudtak odaférkőzni a mentés helyszínéhez, mert annyian próbáltak segíteni.
Magunk mögött hagyva a nyarat, a tűzoltóparancsnok így nyilatkozott:  átlagosan teltek az előző hónapok, s kiemelkedő tűzesetek nem történtek. Szalmabálaoltás, tarló- és kisebb avartűz azért akadt az egyenruhásoknak, de a nagy területet érintő erdőtűz szerencsére elkerülte környékünket. Sokat javult a mezőgazdaság tűzvédelme, ezért lángoló gabonatáblához nem riasztották őket - mondta a vezető.  A közlekedési balesetek száma sajnos nem csökkent, de örömteli, hogy a kisalföldi térség kimaradt a szélsőséges időjárás okozta természeti pusztításból.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.