Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szociálisan érzékeny képviselő Téten

Baranyai Zoltánnét 2010 őszén választották meg képviselőnek, de már ezt megelőzően is sokrétű munkát végzett. A szociális területen tevékenykedő családsegítő asszisztens bár mind a hat szakfeladatot (családsegítő, gyermekjóléti szolgálat, házi segítségnyújtás, családi napközi és az idősek nappali ellátása) jól ismeri, de ő maga nem jár ki az ügyfelekhez. – Az irodában dolgozom, és a költségvetéstől kezdve a TAJ-alapú nyilvántartáson át, az NRSZH-s (Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal) jelentésekig, valamint az útiköltség elszámolásig  sokrétű munkát végzek, amit nagyon szeretek – mondta a képviselő. Pályázati forrásból évente két alkalommal élelmiszert osztanak a rászoruló embereknek.  Karitatív tevékenységgel foglalkozó osztrák ismerősük pedig ruházati és háztartási eszközökkel segíti a helyieket.
A téti önkormányzat szociális bizottságának tagja tisztában van a kérelmezők rászorultságával, ezért közfeladatából fakadóan is szívesen segíti az embereket. Baranyai Zoltánné nem tapasztalt széthúzást a képviselő-testületben, melynek tagjai a problémákat rendre átbeszélik. Korábban többen felvetették, hogy gondolják jobban át a házi segítségnyújtást, de a szociális szakember felvilágosította a területhez kevésbé értő kollégáit: ez a fajta támogatás  nem csak a teljesen magatehetetlen személyeknek nyújtandó. Baranyainé megjegyezte: elfogadták a testületi tagok a 2013-as költségvetést, mely azt bizonyítja, hogy alaposan meggondolták minden egyes tételét. A hivatal gazdasági vezetője szintén sokat tett a helyi büdzsé határidőre történő összeállításáért. Az önkormányzat állandó visszatérő témája a gyógyítóház mielőbbi megindítása, valamint az iskolai beruházás szeptemberi lezárása.
A képviselőasszony a későbbiekben is a szociális területen szeretné hasznossá tenni magát, és reméli, hogy minél több pályázati pénzt szereznek a településnek. Baranyai Zoltánné megjegyezte: a civil szervezetek részéről ezután sem fog hiányozni az összefogás, ha Tét boldogulásáról van szó, az esetleges kritikákat pedig inkább magánszemélyektől kapják. A középiskolás fiú édesanyja szabadidejében a család hobbiállataival foglalkozik. Hogy mit hoz a 2014-es esztendő, számára egyelőre talány, mert még nem döntötte el, hogy újra induljon-e a választásokon.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

További hírek

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.

 • Mihály-napi vásár a katolikus óvodában

  Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék azt az időszakot, amelyben nagyszüleik, dédszüleik éltek és legyenek tisztában azokkal a jeles napokkal, amelyek az előttük élő generációk hétköznapjait tették különlegesebbé.

 • Tetemes mennyiségű tartós élelmiszer érkezik a térségbe

  Beleden és az intézmény ellátási területein szívesen fogadják a tartós élelmiszeradományt.