Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szociálisan érzékeny képviselő Téten

Baranyai Zoltánnét 2010 őszén választották meg képviselőnek, de már ezt megelőzően is sokrétű munkát végzett. A szociális területen tevékenykedő családsegítő asszisztens bár mind a hat szakfeladatot (családsegítő, gyermekjóléti szolgálat, házi segítségnyújtás, családi napközi és az idősek nappali ellátása) jól ismeri, de ő maga nem jár ki az ügyfelekhez. – Az irodában dolgozom, és a költségvetéstől kezdve a TAJ-alapú nyilvántartáson át, az NRSZH-s (Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal) jelentésekig, valamint az útiköltség elszámolásig  sokrétű munkát végzek, amit nagyon szeretek – mondta a képviselő. Pályázati forrásból évente két alkalommal élelmiszert osztanak a rászoruló embereknek.  Karitatív tevékenységgel foglalkozó osztrák ismerősük pedig ruházati és háztartási eszközökkel segíti a helyieket.
A téti önkormányzat szociális bizottságának tagja tisztában van a kérelmezők rászorultságával, ezért közfeladatából fakadóan is szívesen segíti az embereket. Baranyai Zoltánné nem tapasztalt széthúzást a képviselő-testületben, melynek tagjai a problémákat rendre átbeszélik. Korábban többen felvetették, hogy gondolják jobban át a házi segítségnyújtást, de a szociális szakember felvilágosította a területhez kevésbé értő kollégáit: ez a fajta támogatás  nem csak a teljesen magatehetetlen személyeknek nyújtandó. Baranyainé megjegyezte: elfogadták a testületi tagok a 2013-as költségvetést, mely azt bizonyítja, hogy alaposan meggondolták minden egyes tételét. A hivatal gazdasági vezetője szintén sokat tett a helyi büdzsé határidőre történő összeállításáért. Az önkormányzat állandó visszatérő témája a gyógyítóház mielőbbi megindítása, valamint az iskolai beruházás szeptemberi lezárása.
A képviselőasszony a későbbiekben is a szociális területen szeretné hasznossá tenni magát, és reméli, hogy minél több pályázati pénzt szereznek a településnek. Baranyai Zoltánné megjegyezte: a civil szervezetek részéről ezután sem fog hiányozni az összefogás, ha Tét boldogulásáról van szó, az esetleges kritikákat pedig inkább magánszemélyektől kapják. A középiskolás fiú édesanyja szabadidejében a család hobbiállataival foglalkozik. Hogy mit hoz a 2014-es esztendő, számára egyelőre talány, mert még nem döntötte el, hogy újra induljon-e a választásokon.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.