Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szóbeli előadásával győzte meg a zsűrit

Felkészült és vidám rendvédelmis diákok vettek részt a csornai megmérettetésen – jegyezte meg Gyopáros Alpár köszöntőjében, amelyet a jövő rendőrei, katasztrófavédelmi szakemberei, tűzoltói és pénzügyőrei hallgattak élénk figyelemmel. Az országgyűlési képviselő a szeretet és a rend kapcsolatát elemezte: és akik szerinte mindezekért tesznek is valamit, nem mások, mint a mi hétköznapi hőseink. Mert nem feltétlenül kerül minden esemény az újságok címlapjára, de attól  az még jelentős és jobbá teszi az emberek életét.
Az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjén Tóth Brigitta, hunyadis diák bizonyult a legjobbnak. A diákot dr. Pásztor Tibor alezredes készítette fel a csornai iskola és az ORFK oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának közös rendezvényére. A Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese elmondta: Tíz éve indult ez a fajta képzés a gimnáziumban, az egyéni és a csapatversenyeken pedig 2005 óta vesznek részt tanulóik. Az oktatási intézmény most érte el azt a szintet, amiért a kezdetektől fogva küzdenek. Százhetvenöten jutottak be az ország különböző részéről az idei  selejtezőre, a szóbeli döntőn pedig huszonkilencen folytathatták a megmérettetést. A diákok első nap írásbeli feladatokat kaptak, másnap viszont szóban kellett teljesíteniük. A tanulóknak az országos főkapitányság szakmai szervezetei által delegált vizsgabizottság előtt idegen nyelvű szituációs játék formájában kellett megoldást találniuk az adott problémára.
Tóth Brigitta elárulta, hogy alaposan felkészült a versenyre, de azért azt mégsem gondolta, hogy ő lesz az első. – A döntőben nagyon nehéz kérdésekkel találkoztam, és nekem főként az informatika jelentett gondot, a szóbelin viszont már élveztem a versengést – mesélte a hunyadis lány. Hasonlóan éreztek a zsűri tagjai, mert színvonalasnak tartották Brigitta előadását, aki meg is kapta érte a legmagasabb elismerést. A győztes rendvédelmis ezután sem lazíthat, mert rövid pihenő után gőzerővel készül az érettségire. Tóth Csaba, Brigi édesapja nagyon örült lánya sikerének, aki ezáltal nemcsak iskolája, de a város hírnevét is öregbíti. A diák valószínű, hogy később is jól boldogul, mert kitartó, szorgalmas, és amibe belekezd, azt becsülettel végigcsinálja.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.