Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szóbeli előadásával győzte meg a zsűrit

Felkészült és vidám rendvédelmis diákok vettek részt a csornai megmérettetésen – jegyezte meg Gyopáros Alpár köszöntőjében, amelyet a jövő rendőrei, katasztrófavédelmi szakemberei, tűzoltói és pénzügyőrei hallgattak élénk figyelemmel. Az országgyűlési képviselő a szeretet és a rend kapcsolatát elemezte: és akik szerinte mindezekért tesznek is valamit, nem mások, mint a mi hétköznapi hőseink. Mert nem feltétlenül kerül minden esemény az újságok címlapjára, de attól  az még jelentős és jobbá teszi az emberek életét.
Az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjén Tóth Brigitta, hunyadis diák bizonyult a legjobbnak. A diákot dr. Pásztor Tibor alezredes készítette fel a csornai iskola és az ORFK oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának közös rendezvényére. A Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese elmondta: Tíz éve indult ez a fajta képzés a gimnáziumban, az egyéni és a csapatversenyeken pedig 2005 óta vesznek részt tanulóik. Az oktatási intézmény most érte el azt a szintet, amiért a kezdetektől fogva küzdenek. Százhetvenöten jutottak be az ország különböző részéről az idei  selejtezőre, a szóbeli döntőn pedig huszonkilencen folytathatták a megmérettetést. A diákok első nap írásbeli feladatokat kaptak, másnap viszont szóban kellett teljesíteniük. A tanulóknak az országos főkapitányság szakmai szervezetei által delegált vizsgabizottság előtt idegen nyelvű szituációs játék formájában kellett megoldást találniuk az adott problémára.
Tóth Brigitta elárulta, hogy alaposan felkészült a versenyre, de azért azt mégsem gondolta, hogy ő lesz az első. – A döntőben nagyon nehéz kérdésekkel találkoztam, és nekem főként az informatika jelentett gondot, a szóbelin viszont már élveztem a versengést – mesélte a hunyadis lány. Hasonlóan éreztek a zsűri tagjai, mert színvonalasnak tartották Brigitta előadását, aki meg is kapta érte a legmagasabb elismerést. A győztes rendvédelmis ezután sem lazíthat, mert rövid pihenő után gőzerővel készül az érettségire. Tóth Csaba, Brigi édesapja nagyon örült lánya sikerének, aki ezáltal nemcsak iskolája, de a város hírnevét is öregbíti. A diák valószínű, hogy később is jól boldogul, mert kitartó, szorgalmas, és amibe belekezd, azt becsülettel végigcsinálja.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.