Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szív napja: felolvasómaraton Beledben

Sikeres felolvasómaratont zárt szeptember hónapban a Beledi ÁMK Városi Könyvtár. Idén második alkalommal rendezték meg ezt az újfajta olvasás-népszerűsítő programot a városban.

A „Szív napjának” nevezett rendezvényen Saint-Exupéry A kis herceg című kisregényéből olvastak fel a résztvevők. A számos nyelvre lefordított mű a világirodalom egyik leghíresebb könyve, s több millióan olvasták szerte a földkerekségen.
Kotekné Kalmár Zsuzsanna könyvtáros köszöntője után Gerencsérné Németh Erika intézményvezető nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Ihász Beatrix esperes témához illő, mély és tanulságos gondolatai hangzottak el. Horváth Cecília 5. osztályos tanuló „Úgy vártunk rád, kis herceg" című dala után elkezdődött a felolvasás.
Elsőként a lelkésznő olvasott fel, őt Major Jenő polgármester követte. Az intézményvezető után a megnyitón jelenlevők közül is többen csatlakoztak, majd az óvodások mesedélelőttjével folytatódott a program. Mindhárom óvodai csoport átvonult a térre óvónőikkel együtt, és egy-egy szép, szeretetről szóló mesét hallgattak meg az őszi verőfényben.
Az óvodások után átjöttek sorban az iskolai osztályok is, élükön az igazgatóval, akinek felolvasását önmagában is élmény volt hallgatni. A gyerekek néma csendben figyelték a történetet, a rögtönzött magyarázatokkal. A pedagógus kollégák is folyamatosan érkeztek, így a program 14 óráig megszakítás nélkül folytatódott.
– Közben megérkezett Horváth Ferenc „boldogságkutató”, akivel kellemes másfél órát töltöttünk el a téren felállított pavilonok árnyékában. Irodalmi idézetekkel és az életből merített példáival járta körül az önzetlen jóság és a szeretet témakörét – mesélte Kotekné Kalmás Zsuzsanna, aki így folytatta: – Délutánra gyérült a felolvasók száma, de később is szállingóztak a felolvasni vágyó gyerekek és felnőttek. Közben jó hangulatban beszélgettünk egymással a kényelmes padokon ülve, pogácsát majszolva, ásványvizet kortyolgatva.
A program végeztével a regisztrált jelenlévők között sorsolták ki az apró meglepetés-ajándékokat: 28 kis csomag és 2 nagyobb díj talált gazdára. A nap folyamán kb. 200-250 fő látogatta meg a rendezvényt, ebből 57-en vállalkoztak a felolvasásra. Nevüket és aláírásukat egy táblán örökítették meg. A helyszínen kiállított, a rendezvény témájához szorosan kapcsolódó könyvtári könyvek között többen válogattak, sőt be is íratkoztak néhányan a bibliotékába.
A könyvtáros szerint nagyon kellemes időtöltésben volt részük a vállalkozó szellemű látogatóknak, akik boldogan kapcsolódtak a kis herceg felemelően szép történetéhez.
– Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a rendezvény előkészületei során nyújtott segítséget. Köszönöm a felkérések elfogadását, a szereplést, részvételt. Jövőre ismét találkozunk! – zárta Kotekné Kalmár Zsuzsanna a felolvasómaratont.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 02.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés